Presica na Krimeji

Orijent će protiv Jaruna voditi novi-stari trener: “Hvala Rijeci na ustupanju Fausta Budicina, odnosi su ponovo kakvi trebaju biti”

Ivan Volarić

Marinko Koljanin i Filip Braut/Foto I. VOLARIĆ

Marinko Koljanin i Filip Braut/Foto I. VOLARIĆ

S Damirom Miškovićem i Srećkom Juričićem svaki razgovor je konstruktivan i vrlo brzo se kaže da ili ne, što nije bio slučaj u nedavnom razdoblju kada je došlo do zahlađenja odnosa između klubova - rekao je Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta



RIJEKA  Fausto Budicin se nije pojavio na presici uoči subotnjeg ogleda između Orijenta i Jaruna na Krimeji (14 sati). Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba s ovlastima sportskoga direktora, opravdao je to “tehničkim formalnostima” u završnici pregovora sa novim-starim trenerom Orijenta. Koljanin je vodio momčad u posljednjih desetak dana uključujući i utakmicu protiv Dubrave u kojoj su Crveni upisali i četvrti poraz zaredom.


– Cijeli tjedan smo tražili trenersko riješenje, imali smo pet ozbiljnih kandidata s kojima smo razgovarali. Četvorica su prvoligaški, jedan ozbiljan drugoligaški trener. Nakon svega smo se odlučili za Fausta Budicina. Bio je kod nas godinu i pol dana i dobro znamo što od njega možemo očekivati. Moram pohvaliti momčad na reakciji tijekom treninga koje smo odradili u proteklih tjedan dana. Dobro su prihvatili intezivniji trening u kojem dolaze do izražaja njihove fizičke sposobnosti. Moram zahvaliti i NK Rijeci s kojom se odnosi opet onakvi kakvi trebaju biti. S Damirom Miškovićem i Srećkom Juričićem svaki razgovor je konstruktivan i vrlo brzo se kaže da ili ne, što nije bio slučaj u nedavnom razdoblju kada je došlo do zahlađenja odnosa između klubova. Zahvaljujemo Rijeci na suradnji i brzom odgovoru oko ustupanja Fausta Budicina – rekao je Marinko Koljanin, još jednom pohvalio igrače na dobroj reakciji na treninzima (i utakmici protiv Dubrave unatoč visokom porazu), te najavio Budicina na poslijepodnevnom treningu, posljednjem uoči utakmice u kojoj Krimejčani moraju pronaći izlaz iz krize koja se reflektirala u vidu četiri uzastopna poraza.