Polufinale

Orijent 1919 u Crikvenici osigurao finale Kupa PGŽ-a, Durdov i Mulac presudili Kircima

Valentina Prokić

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Krimejčani rano poveli golovima Durdova (1', 25'), vodstvo je uvećao Mulac (77'), a Bogdanić (82') samo ublažio poraz domaćina. Obojica trenera, Josip Vukelić i Edo Flego na kraju ipak zadovoljni



CRIKVENICA Utakmica polufinala Kupa PGŽ-a: Crikvenica – Orijent 1919 1:3 (0:2). Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Marin Rožman (Rijeka) 6. Pomoćnici: Milković (Viškovo) i Kezele (Rijeka). Strijelci: 0:1 Durdov (1′), 0:2 Durdov (25′), 0:3 Mulac (77′), 1:3 Bogdanić (82′).


CRIKVENICA: Baričević 5, Antanasković 5,5 (od 69′ Burčul 5), Prpić 5,5, Mazzarolli 5,5, Barac 5,5, Vukajlović 6 (od 60′ Šarković 5), Alilović 5,5 (od 77′ Ad. Mašić -), Bogdanić 5,5, Butorac 6, Buršić 5 (od 60′ Imeraj 5), Am. Mašić 5 (od 77′ Starčević -).


ORIJENT 1919: Mohorović 7, Macolić 6 (od 46′ Stefanović 6), Mulac 6, Fatić 6, Zuliani 6, Gadže 6, Putnik 6, Zrilić 6 (od 64′ Dukađin 6), Biškupović 6 (od 64′ Jadrić 6), Petrović 6 (od 64′ Mohorovičić 6), Durdov 6,5 (od 81′ Srzentić -).


Foto galerija: Polufinale Županijskog kupa: Crikvenica - Orijent 1919 Foto: Mateo Levak




Nogometaši drugoligaša Orijenta 1919 plasirali su se u finale Kupa PGŽ-a pobjedivši u polufinalu u Crikvenici istoimenog domaćina 3:1. Nije bilo nimalo sumnje u ishod dvoboja, posebno nakon što su Krimejčani već nakon 38 sekundi igre priredili hladan tuš Crikveničanima. Lopta je krenula s centra, domaća obrana je ispala, vratar Baričević je ostao na tri metra, a Durdov lobom doveo goste u vodstvo – 0:1.


Šanse domaćina


Uslijedio je odgovor domaćih, Vukajlović je u dva navrata izbio pred vrata gostiju, no izostala je završnica. U 23. minuti Antanasković je izbio sam ispred vratara Mohorovića, ali krimejski čuvar mreže je obranio udarac. Dvije minute kasnije Orijent 1919 povećava vodstvo. Zrilić je pronašao Durdova koji s 25 metara pogodio mrežu iznenadivši vratara koji nije očekivao izravan udarac – 0:2. Do kraja prvog dijela Baričeviću su prijetili Putnik (35′) i Durdov (44′), dok su na drugoj strani stopostotne prilike u istoj minuti (37′) imali Buršić i Amir Mašić.


U nastavku ritam igre je malo pao, na Crikveničanima se vidio umor, dok su gosti imali sigurnu prednost te nisu srljali. Treći gol u domaćoj mreži završio je u 77. minuti, Mulac je uputio izravan udarac s 20-tak metara malo iskosa s lijeve strane i svladao Baričevića – 0:3. Počasni pogodak za domaće djelo je Bogdanića koji je prizemnim udarcem s 18 metara pogodio vratarev desni kut – 1:3. Još jedna zanimljivost dvoboja je samo deset prekršaja u cijelom susretu.


Crveni brane naslov


Trener domaćina Josip Vukelić bio je zadovoljan prikazanom igrom.


– Dobro smo izgledali, puno bolje nego što rezultat pokazuje. Imali smo izrazitije šanse od Orijenta, nekoliko puta smo se našli “oči u oči” s vratarom. Šteta da smo tako rano primili takav gol. Čestitam Orijentu, a nama je ova igra možda zalog za budućnost jer nas već u subotu čeka važan susret protiv Grobničana na Mavrincima – rekao je Vukelić.


Trener Krimejčana imao je više razloga za zadovoljstvo, osim pobjede i plasmana u finale vratili su se neki igrači koji su bili ozlijeđeni.


– Zadovoljan sam. Istina, tako rani gol nam je išao u korist, ali naš glavni cilj je bio prolaz i to smo ostvarili. Kasnije smo kroz posjed uspjeli sačuvati vodstvo. Neki igrači su se oporavili, sveukupno gledajući dobro smo odigrali i pokazali da smo liga više – rekao je trener Edo Flego.


Što se protivnika u finalu tiče, krimejskom strategu je svejedno. Izvjesno je da Orijent 1919 brani naslov osvojen lani na Mavrincima u dvoboju s Grobničanom.


– Ne razmišljam o protivniku, tko god bude bit će to lokalni derbi s puno naboja. Mi smo favoriti u toj utakmici i od toga ne bježimo jer ipak smo drugoligaši – poručio je Flego.