Licenciranje

Orijent 1919 i Opatija zatražili licence za Prvu HNL, Grobničan jedini istaknuo interes za Drugom HNL

Portal Novi list

D. KOVAČEVIĆ

D. KOVAČEVIĆ

Licencu za UEFA natjecanja zatražili su svi prvoligaši osim Hrvatskog dragovoljca i Šibenika, te jedan drugoligaš - Varaždin



ZAGREB HNS je na svojim stranicama objavio popis klubova koji su do 31. siječnja  od Odjela za licenciranje HNS-a zatražili odgovarajuće licence za iduću natjecateljsku sezonu. Tako je UEFA licencu, licencu za Prvu i Drugu HNL, te Ligu prvakinja zatražilo ukupno 44 kluba. Licencu za UEFA natjecanja zatražili su svi prvoligaši osim Hrvatskog dragovoljca i Šibenika, te jedan drugoligaš – Varaždin. Prvoligašku licencu je pak pored svih prvoligaša zatražilo i čak osam drugoligaša (Cibalija, Dugopolje, Jarun, Opatija, Orijent 1919, Rudeš, Sesvete i Varaždin), među njima i jesenski prvak s Krimeje, te fenjeraš iz Opatije. Budući da stadion na Krimeji ne ispunjava prvoligaške, a onaj u Opatiji ni drugoligaške kriterije oba kluba će za prijavu korististi stadion na Kantridi.


Zanimljivo, od svih trećeligaša iz Istre i Primorja jedino je Grobničan zatražio drugoligašku licencu.






Prijavama je tek počeo središnji postupak licenciranja. Komisija za licenciranje HNS-a će najkasnije do 20. travnja donijeti odluke o molbama za licence u prvom stupnju, koje će biti objavljene do 23. travnja. Klubovi koji neće uspjeti dobiti traženu licencu u prvom stupnju, u roku od osam dana od primitka prvostupanjske odluke moći će podnijeti žalbu. Žalbeno tijelo za licenciranje HNS do 27. svibnja donijet će konačne odluke, koje će biti objavljene najkasnije do 29. svibnja.