Podrška Grada

Orijent 1919 i Opatija ponovo zatražili licence, žalbe podnesene uz Obersnelov potpis

Ivan Volarić

U IŠČEKIVANJU LICENCE - Vanja Petrović, Armando Pejnović i Fausto Budicin, Orijentov stožer na Kantridi/Foto D. ŠKOMRLJ

U IŠČEKIVANJU LICENCE - Vanja Petrović, Armando Pejnović i Fausto Budicin, Orijentov stožer na Kantridi/Foto D. ŠKOMRLJ

Nemamo razloga sumnjati u pozitivan ishod, odnosno da će grad kao i do sada ispuniti ono što je obećao i da će Kantrida biti spremna za kvalifikacije - poručio je dopredsjednik Orijenta 1919



RIJEKA Jučer je istekao osmodnevni rok za podnošenje žalbe na odluke Komisije za licenciranje HNS-a što su prema očekivanjima iskoristili riječki drugoligaš i opatijski trećeligaš. Naime, prošloga tjedna to tijelo Saveza odbilo je zahtjeve Orijenta 1919 i Opatije za izdvanjem prvoligaške, odnosno drugoligaške licence što nikoga nije iznenadilo.


U slučaju Krimejčana i Opatijaca glavna zamjerka za nedobivanje traženih licenci je stanje stadiona na Kantridi, koje bi, sukladno najavama iz Grada Rijeke, odnosno tvrtke Rijeka sport, trebalo u idućih mjesec, dva biti dovedeno na željenu razinu. Doduše, to nije argument kojega će Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a uvažiti pa su klubovi uz svoje žalbe priložili garancije Grada Rijeke, odnosno tvrtke Rijeka sport da će sve što je traženo biti i izvršeno u razumnim rokovima.


Preciznije, Grad Rijeke dao je Opatijcima garanciju da će do kraja lipnja numerirati stolice, urediti tuš kade, sanirati vlagu u svlačionicama i pukotine na vanjskom dijelu fasade…




Iz opatijskog kluba su, uvjeravaju, uz žalbu pridodali i licencu za pomoćnog trenera, potvrdu da su razglas i semafor na Kantridi u skladu s propisima, te neke druge administrativne sitnice. Uvjereni su da će do 15. lipnja, kada očekuju rezultati žalbenog postupka, dobiti licencu za Drugu HNL i da će se onda moći u miru pripremati za drugoligaške kvalifikacije koje će se igrati negdje na neutralnom terenu.


U slučaju Orijenta 1919 situacija je malo složenija. Pored svih navedenih infrastrukturalnih zahtjeva koje moraju ispuniti Opatijci, Kantridi za prvoligašku licencu nedostaju brojači na ulazima što nije zahvat kojega je moguće odraditi u tako kratkom roku pa će u HNS-u morati vjerovati garanciji, odnosno potpisu gradonačelnika Vojka Obersnela koji je uvjeren da će do početka kolovoza i kvalifikacijske utakmice za Prvu HNL i taj nedostatak biti otklonjen.


– Po meni to će biti sasvim dovoljan argument, uostalom takav slučaj smo imali i prošle sezone kada smo tražili drugoligašku licencu za Krimeju i odradili sve u roku u kojem smo se obvezali. Znači, grad je garantirao da će to biti napravljeno i objektivno ni u ovom slučaju se ne bi trebalo ništa zakomplicirati. Mi smo već započeli dio aktivnosti i u ovom trenutku ne nailazimo na poteškoće – govori Igor Butorac, direktor tvrtke Rijeka sport.


Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919, jučer je bio u Zagrebu, između ostaloga i u HNS-u.


– Nemamo razloga sumnjati u pozitivan ishod, odnosno da će grad kao i do sada ispuniti ono što je obećao i da će Kantrida biti spremna za kvalifikacije – kratko i jasno poručio je dopredsjednik Orijenta 1919.