Sjajne vijesti

Orijent 1919 i Opatija dobili licence za nastup u Prvoj i Drugoj HNL, mogu početi pripreme za kvalifikacije!

Ivan Volarić

Krimejčani su zadovoljili sve kriterije, dok Opatijci moraju do 1. kolovoza predočiti dokaze da je Kantrida uređena po HNS-ovim zahtjevima što neće biti sporno



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 i Opatije definitivno mogu pojačati gas u pripremama za kvalifikacije za Prvu i Drugu HNL. Jutros je na službeni mail ova kluba stigao pozitivan odgovor Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a, Orijent 1919 je zadovoljio prvoligaške, a Opatije uvjete za dobivanje drugoligaške licence što znači da će se početkom kolovoza u Rijeci igrati jedna kvalifikacijska utakmica za plasman u Prvu HNL, odnosno da će “crno bijeli” dobiti priliku negdje na neutralnom terenu napraviti povijesni klupski iskorak.


Orijent 1919 će svoju domaću kvalifikacijsku utakmicu igrati na Kantridi, a u najgorem mogućem raspletu situacije, dakle da grad ne postavi brojače na vrijeme (iz Rijeka sporta tvrde da će sve biti gotovo do 15. srpnja), taj jedan ogled bit će odigran na Rujevici. Opatijci su pak dužni do 1. kolovoza poslati u HNS dokaze da ue stadion uređen onako kako je to HNS tražio što sigurno neće biti problem jer većina radova je obavljena ili su u tijeku.


Ako igrači Orijenta 1919 i Opatije uspješno odrade kvalifikacije iduće sezone ljubitelji nogometa u Rijeci i okolici imat će pred sobom niz zanimljivih nogometnih dvoboja. Svaki vikend u gradu Rijeci će se igrati jedna prvoligaška, a svaki drugi jedna drugoligaška utakmica!




Prvoligašku licencu dobio je i zaprešićki Inter.