Novitet s Krimeje

Orijent 1919 će uz Dinamo postati jedini klub u Hrvatskoj koji će dobiti svoju kriptovalutu!

Ivan Volarić

Saša Matijaš/M. LEVAK

Saša Matijaš/M. LEVAK

Pozivam naše članove da u pretprodaji ulože u naš token, jer ta cijena više nikada neće biti tako niska - tvrdi predsjednik Saša Matijaš



RIJEKA Nakon pobjede nad Dinamom II i osvajanja jesenske drugoligaške titule upriličeno je klupsko druženje na brodu »Marko Polo«, a onda i redovna godišnja Skupština Orijenta 1919 održana u HKD-u na Sušaku. Predsjednik Saša Matijaš podsjetio je na sve što je učinjeno u godini na izmaku, zahvalio se sponzorima, Gradu Rijeci, PGŽ-u, RSS-u, Rijeka sportu i svima koji su pomogli da klub napravi iskorake na brojnim poljima. Osim primarne stavke za budućnost kluba, izgradnje pomoćnog igrališta u kampusu na Trsatu i daljnjih ulaganja u stadion na Krimeji, ambiciozni predsjednik najavio je još jedan zanimljiv projekt. Naime, Orijent 1919 će uskoro postati jedini klub u Hrvatskoj, uz Dinamo, koji će dobiti svoju kriptovalutu! Naime, uskoro će s radom započeti aplikacija uz pomoć koje će se moći pratiti svi rezultati kluba, kupovati online ulaznice i klupski suveniri, ali i trgovati s Orijentovim fan tokenom. Aplikacija kreće do kraja godine, dok će token u pretprodaju sredinom siječnja.


Nema rizika


– Pozivam naše članove da u pretprodaji ulože u naš token, jer ta cijena više nikada neće biti tako niska. Tu jednostavno nema nikakvog rizika, samo je pitanje koliko će se zaraditi, posebno nakon što izađe na burzu. Ukoliko token ne uspije izaći na burzu, uloženi novac mora se vratiti. Više o tome objavit ćemo na društvenim mrežama i medijima prije nego pretprodaja krene – objasnio je Matijaš.


Orijent 1919 će se time svrstati u krug velikih europskih klubova koji posjeduju vlastitu kriptovalutu poput PSG-a, Rome, Barcelone, Intera, Juventusa, Arsenala, Manchester Cityja… Kada su financije u pitanju, godina će se zaključiti s prihodom od 3,2 milijuna kuna, 300 tisuća više nego što je planirano i plusom od 40 tisuća kuna. Za sljedeću godinu planiran je prihod od 3,4 milijuna kuna, a pod uvjetom da se ostvare najave o povećanju prihoda od TV prava.


Ulaganja




Na Skupštini su bili gradonačelnik Marko Filipović i župan Zlatko Komadina, a Matijaš ih je podsjetio da su upravo na njegovu inicijativu grad i županija krenuli u razgovore oko neophodnih investicija sanacije triju gradskih nogometnih igrališta.


– Nadam se da je to tek početak ulaganja u nogometnu infrastrukturu – rekao je Matijaš.


Gradonačelnik je potvrdio ulaganja u postojeće nogometne terene, kao i početak radova na izgradnji igrališta u Kampusu, a Župan obećao da će županija nastojati još više pomoći u izgradnji nogometne infrastrukture, pogotovo kada se dovrše neke planirane kapitalne investicije kao što su žičara na Platku i školska dvorana u Rijeci.