Dokument vremena

Opatijski nogometni drugoligaš kreće u izradu klupske monografije za 111. godišnjicu kluba

Marina Kirigin

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

U nastojanju da autori što kvalitetnije odrade zadaću, ovim putem mole za pomoć sve one koji su na bilo koji način svjedočili, zabilježili ili u starim ladicama eventualno imaju »komadić« povijesti opatijskog nogometa



OPATIJA Uprava Nogometnog kluba Opatija odlučila je u povodu obilježavanja 111. godišnjice kluba, koja će se proslaviti u rujnu 2022. godine, izdati klupsku monografiju. Kako je riječ o izuzetno zahtjevnom projektu kojim se želi čim cjelovitije »ispričati« iznimno bogata klupska povijest, koja je posljednji put dokumentirana u drugom izdanju monografije zaključno s 1986. godinom, pred grupom autora veliki je i ozbiljan posao. U nastojanju da autori što kvalitetnije odrade zadaću, ovim putem mole za pomoć sve one koji su na bilo koji način svjedočili, zabilježili ili u starim ladicama eventualno imaju »komadić« povijesti opatijskog nogometa da se uključe u ovaj projekt.


»Pozivamo sve one koji na bilo koji način mogu pridonijeti, sudjelovati u kreiranju pisanog traga opatijske nogometne povijesti da dostave/posude svoje uspomene, novinske članke, fotografije, navijačke rekvizite i slične predmete/sadržaje, koji su obilježili neku eru u povijesti kluba. Svi dostavljeni materijali pažljivo će biti dokumentirani te vraćeni donositelju.


Rok za dostavu materijala/predmeta/sadržaja je 1. srpnja 2021. godine, a mogu se dostaviti u Upravu kluba svakog petka od 17 do 19 sati, u fotografske radnje Foto Kurti u Opatiji (Maršala Tita 63) i Rijeci (Užarska 20) svakim radnim danom od 8 do 19 sati, kao i na e-mail: [email protected]«, stoji u priopćenju koje potpisuje Uprava NK Opatija.