Druga HNL

Opatijske pričuve kreirale preokret na Kantridi, Glavaš i Bilobrk zabili za novu pobjedu

Ivan Volarić

Edin Junuzović (Opatija)/V. KARUZA

Edin Junuzović (Opatija)/V. KARUZA

Hrvatski dragovoljac u završnici slomio Dubravu i Opatijcima onemogućio da barem jednu noć provedu na čelu drugoligaškog poretka

OPATIJA  – DINAMO II 2:1




RIJEKA Utakmica 16. kola Druge HNL: Opatija – Dinamo II 2:1 (0:1). Stadion na Kantridi. Bez gledatelja. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad) 6. Strijelci: 0:1 Karrica (32), 1:1 Glavaš (76′), 2:1 Bilobrk (80′). Žuti kartoni: Rudan, Maloku, Bilobrk (Opatija), Karrica, Pejić (Dinamo II). Crveni karton: Karrica (89′), Maloku (90′).


OPATIJA: Iveša 6,5, Rudan 6,5, Maloku 6,5, Jukičić 6,5, Bogolin – (od 22′ Pintarić 6, od 57′ Furijan 7), Ivančić 6 (od 46′ Fumić 6,5), Junuzović 5,5 (od 74′ Bilobrk 7), Pejanović 6,5, Lucić 6,5, Mohorovičić 6 (od 58′ Glavaš 7), Zgrablić 5,5.


DINAMO II: Josipović 5, Kapitanović 6, Jurišić 6, Hrvoj 6, Jelenić 6,5, Grozdanić 6, Vukotić 6,5 (od 80′ Pejić -), Janković 6, Svržnjak 6 (od 85′ Krizmanić -), Julardžija 6, Karrica 6,5.




Nakon nešto manje od sat vremena ne tako sadržajne, ali relativno zanimljive utakmice domaća klupa započela je seriju očekivanih igračkih promjena. Prvo je Bogolinov pomoćnik Tomislav Čizmarević osvježio veznu liniju (Glavaš, Furijan…), pa napadačke redove (Fumić, Bilobrk).  Nešto se moralo promijeniti jer igra “crno bijelih” nije slutila na dobro. Štoviše, sve je mirisalo na drugi uzastopni poraz na Kantridi. Međutim, pričuvne snage su ovoga puta izvukle stvar i odigrale sve ključne poteze do kraja utakmice. U 76. minuti Furijan je izveo slobodan udarac s preko 20 metara, lopta je zapela u bloku i stigla do Glavaša. Veznjak Opatije je opalio po lopti, netko joj promjenio smjer, a vratar “modrih” Josipović je pritom loše reagirao. Loše je reagirao i sudac Jurčević koji je tek nakon konzultacija s pomoćnikom priznao pogodak. Gosti su smatrali da je riječ o zaleđu, Opatijci sugerirali da je smjer lopti promjenio netko od igrača u modrim dresovima -1:1.
Opatija je s(p)retno poravnala i golom okrunila period dobre igre po promjenama u sastavu u nastavku utakmice. Nekoliko minuta ranije Jelenić je umalo savladao vlastitog vratara, a odmah potom Zgrablić je zamalo promašio vrata nakon dodavanja Fumića. Izjednačujući pogodak silno je podigao voljni moment u domaćoj momčadi koja je svega četiri minute nakon Glavaševa stigla i do pobjedničkog pogotka. Furijan je izveo udarac iz kuta, a Bilobrk izmakao  na drugoj vratnici izmakao pažnji svojih čuvara i u padu nogom poslao loptu u mrežu za veliku radost svojih suigrača na travnjaku. U idućih desetak minuta nije se ništa bitno promjenilo iako su obje ekipe ostale su s igračem manje. Najbitnija promjena dogodila se u Sigetu gdje je Hrvatski dragovoljac u završnici slomio Dubravu i Opatijcima onemogućio da barem jednu noć provedu na čelu drugoligaškog poretka.


Foto galerija: Utakmica Druge HNL: Opatija - Dinamo II 2:1 Foto: Vedran Karuza


Sve ono što se na Kantridi događalo do odmora nije naslućivalo sretan rasplet za domaće. Gosti su poveli u 32. minuti nakon još jedne grube pogreške opatijskih braniča. Zgrablić je gradio loptu na korner liniji ispred Vukotića. Iskusni branič dozvolio je upornom Vukotiću da mu iščeprka loptu i po ulasku u kazneni prostor pronađe Karricu koji je bio neumoljiv – 0:1. Dvije minute kasnije Janković je ostao neobjašnjivo sam ispred Iveše, ali se u odsutnom trenutku okliznuo i poslao loptu kraj gola. Opatijci su u tom periodu ostali bez udarca na gol, odigrali jedno od slabjiih poluvremena ove polusezone.