Promocija

Opatijci su vratili na Kantridu prvoligaški nogomet: “Slijedi odmor, a onda se idemo zabavljati!”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto V. KARUZA

Zoran Bogolin/Foto V. KARUZA

Sretni smo i zadovoljni što smo kolo prije kraja sve riješili. Zabili smo dva brza gola početkom nastavka koja su sve odredila - rekao je Dan Lagumdžija, strijelac za Opatiju  



RIJEKA U Rijeci će se nakon dvije godine ponovo igrati gradski prvoligaški derbi! Orijent je vrlo blizu teoretske potvrde ostanka u drugom rangu natjecanja, a nogometaši Opatije su pobjedom u Poreču kolo prije kraja stavili točku na i uspješne sezone u SuperSport Drugoj NL, te potvrdili osvajanje naslova prvaka što donosi promociju u viši rang natjecanja. Crno bijeli, pod vodstvom Zoran Bogolina, trenera i glavnog režisera opatijske pobjedničke nogometne priče, nakon dviju drugoligaških sezona vraćaju prvoligaški nogomet pod stijene Kantride.


– Uspjeli smo i to je u konačnici najbitnije, no protiv Jadrana je, kao što smo i predviđali, bilo jako teško. U prvom poluvremenu smo propustili dva zicera. Morali smo mijenjati na poluvremenu, uveli smo svježe igrače koji su donijeli pomake. Zabili smo dva gola, a onda ostali s igračem manje. Malinić je bez veze dobio drugi žuti karton. U zadnjih pola sata smo strijepili s igračem manje… – govorio je nakon utakmice Zoran Bogolin, trener Opatijaca.


Povratak u velikom stilu


Kozić (25′) i dvaput Ajayi (35′, 45′) su do odmora propustili dobre situacije za pogodak. Pejanovićev ulazak na poluvremenu odmah je donio pomake. U 48. minuti brzonogi napadač pobjegao je po boku i izborio korner nakon kojega je Dan Lagumdžija dočekao ubačaj na prvoj vratnici i skrenuo loptu u mrežu za 0:1.




Tri minute kasnije ponovo je Pejanović pobjegao domaćoj obrani, a u završnici akcije Ajayi izborio i realizirao kazneni udarac za 0:2. Već tada je bilo jasno da će Porečani teško do preokreta unatoč igraču više, osim toga, Hrvace su vodile u Križevcima što je značilo da je Opatijcima i bod dovoljan. No, osvojili su sva tri i u velikom stilu se vratili u Prvu NL gdje su već odigrali dvije sezone. Prve, premijerne su se borili za prvo mjesto, a one iduće pomalo neočekivano – ispali.


– Zasluženo smo došli do našega cilja, odradili smo dobru cijelu sezonu. Nakon posljednjeg kola nam slijedi mjesec dana odmora, a onda… Idemo se zabavljati! S nama je uvijek uzbudljivo! – rekao je Bogolin.


Mukotrpan rad


Dan Lagumdžija je u početkom nastavka načeo porečku mrežu.


– Cijeli sezonu smo mukotrpno radili za ovo. Sretni smo i zadovoljni što smo kolo prije kraja sve riješili na radost cijele ekipe i stručnog stožera. Jadran je pokazao da je dobra ekipa unatoč tome što je na dnu ljestvice. Zabili smo dva brza gola početkom nastavka koja su sve odredila. Malo nas je poremetio crveni karton, ali stajali smo dobro i odigrali jako odgovorno, te priveli sigurno utakmicu kraju. Znamo što nas čeka iduće sezone, ali prije nego što se odmorimo i počnemo o tome razmišljati, moramo odraditi posljednje kolo – rekao je veznjak Opatije.