Naprijed krenuo naprijed

Opatijci su promovirali Naprijed u Treću HNL – zapad, Hreljanima su se konačno poklopile “zvijezdice”

Ivan Volarić

Makso Frančiković, predsjednik Naprijeda

Makso Frančiković, predsjednik Naprijeda

Zadovoljni smo, jer 2022. godine klub će proslaviti stotu godišnjicu postojanja i sve ćemo učiniti da tu obljetnicu dočekamo kao trećeligaši - rekao je predsjednik Makso Frančišković



RIJEKA Povijesni uspjeh nogometaša Opatije i plasman u Drugu HNL u jednom dijelu Primorsko-goranske županije dočekan je s posebnim oduševljenjem. Naime, promocija Opatijaca u viši rang natjecanja otvorila je još jednom mjesto u Trećoj HNL – zapad, što su iskoristili – Hreljani. Cres i Buje još ranije su napustili Četvrtu NL NS Rijeka, a Naprijedov iskorak u trećeligaške vode je izravno ovisio u uspjehu Opatijaca u kvalifikacijama za Drugu HNL.


– Konačno su nam se poklopile sve zvjezdice. Zadovoljni smo, jer 2022. godine klub će proslaviti stotu godišnjicu postojanja i sve ćemo učiniti da tu obljetnicu dočekamo kao trećeligaši. Treća liga će u ovom sustavu natjecanja trajati najmanje dvije sezone pa vjerujemo da ćemo taj vrijedan klupski jubilej dočekati u ovom društvu – govori Makso Frančišković, zadovoljni predsjednik Naprijeda, dodajući kako je prva momčad pod vodstvom trenera Nevena Strukana već krenula s treninzima.


– Mi smo neovisno o odluci HNS-a ovoga ponedjeljka krenuli s pripremama. Prvoj momčadi priključili smo i naše juniore tako da smo na prvom treningu okupili tridesetak igrača. S obzirom na to da smo u međuvremenu saznali da idemo u viši rang, pokušat ćemo se i ojačati na nekim pozicijama kako bismo bili jači i konkurentniji u Trećoj ligi – naglasio je čelnik hreljanskog nogometnog ponosa, koji bi možda napredovao u viši rang i prijašnjih godina, no postojali su problemi oko dobivanja odgovarajuće licence.




Stadion Lonja je u specifičnom imovinsko-pravnom tjesnacu pa svaki zahvat iziskuje i popriličan posao oko ishodovanja odgovarajuće dokumentacije. No, čini se da su u Naprijedu ovoga puta sve to uspjeli odraditi. Licencu još nisu dobili, ali je izvjesno da će je uskoro dobiti…


– Znači, pribavili smo ocjenu sigurnosti. Zatim, dobili smo od Grada Bakra jamstvo da će se izgraditi natkrivena tribina, a obloge za zaštitu zidova oko samog igrališta moramo postaviti do kraja kolovoza. Mi smo već razgovarali s dobavljačima i postavljanje obloga počinje 10. kolovoza. U izradi je projektna dokumentacija za izgradnju natkrivene tribine, nadamo se da će i to biti tijekom ove polusezone dovršeno – kratko je referirao Frančišković.


U prijevodu, vodstvo Naprijeda će napraviti sve što se od njih traži da se krajem kolovoza ili početkom rujna na Lonji konačno zaigra – trećeligaški nogomet.