Druga HNL

Opatijci su pobjedom produžili nade u drugoligaški ostanak: “Nećemo odustati do zadnjeg trenutka”

Ivan Volarić

Ivor Weitzer/Foto V. KARUZA

Ivor Weitzer/Foto V. KARUZA

Naša računica je jasna, dobiti sve utakmice do kraja sezone koje možemo dobiti - kaže Ivor Weitzer



RIJEKA  Na kraju mračnog tunela nogometašima Opatije se konačno ukazalo – svjetlo. Put do drugoligaške luke spasa je još dug, mukotrpan i vrlo neizvjestan, ali subotnja domaća pobjeda nad Croatijom iz Zmijavaca je donijela ohrabrenje i nadu da nije još sve izgubljeno.


– Napokon smo odigrali utakmicu u kojoj smo imali šansi, možda smo je mogli i ranije riješiti. Valjda nas je iznenadilo što smo stvorili toliko šansi pa smo iz naših grešaka primili gol. Na kraju je naša pobjeda maksimalno zaslužena. Oni su imali jalovu inicijativu, a mi šanse koje smo iskoristili i zasluženo pobijedili – govori strijelac Ivor Weitzer, uz Antonija Pejanovića prvo ime u opatijskim redovima.


Utakmica protiv Zmijavčana pokazala je koliko je taj dvojac silno nedostajao momčadi.




– Svatko ima neku svoju kvalitetu i time doprinosi ekipi. Najbitnije da smo homogeni, da zajedno dišemo, a pogotovo u ovako teškoj situaciji. Tu najviše dolazi do izražaja karakter koji imamo. Malo smo se pogubili po putu, ali konsolidirali smo se. Još uvijek se čupamo i nedamo. Nećemo odustati do zadnjeg trenutka – dodaje Weitzer.


Do kraja sezone ostalo je još osam kola nade, Opatijci računaju da će za potvrdu ostanka u ligi morati dobiti sve četiri domaće utakmice i pritom uhvatiti još barem jednu pobjedu na strani.


– Naša računica je jasna, dobiti sve utakmice do kraja sezone koje možemo dobiti. U ovoj ligi nema izraženih favorita, odlučuju nijanse. Dolazi nam sada Osijek II, potentna mlada ekipa koja zna igrati. Igraju bez pritiska. Moramo biti homogeni, organizirati i iskoristiti njihove mane, ali i svaku polušansu koja nam se pruži. Vjerujemo li u ostanak? Naravno! U suprotnom bi bilo najbolje da igraju juniori. Dok ima šanse tu smo, zajedno do kraja – rekao je iskusni veznjak.