Druga NL

Opatijci se vraćaju pod stijene susretom protiv Pločana: “Kantrida mora ostati neosvojiva”

Ivan Volarić

Luka Kožić/Foto S. DRECHSLER

Luka Kožić/Foto S. DRECHSLER

Jadran je jako dobra ekipa koja je zadnjih nekoliko godina u vrhu lige. Stvarno zaslužuju respekt. Bit će to dosta težak zadatak za nas - kaže Luka Kožić



RIJEKA  Nogometaši Opatije danas će od 16.30 na Kantridi dočekati Jadran Luku Ploče (TV prijenos na SPTV) u SuperSport Drugoj ligi. Crno-bijeli su vrlo brzo zaliječili rane nakon jedinoga proljetnoga poraza, onog u Križevcima. Regirali su dvjema pobjedama (Mladost Ždralovi i Trnje), a sada žele nastaviti taj niz i protiv neugodnih gostiju iz Dalmacije.


– Smatram da smo u i Križevcima, unatoč porazu, igrali dobro. Nažalost, u toj utakmici dobru igru nismo uspjeli materijalizirati pogocima – govori Luka Kožić, standardni veznjak Opatije. – Nakon toga smo protiv Mladosti dobro odradili jako bitnu utakmicu, i to bez primljenoga gola. Tako smo nastavili i prošlog vikenda protiv Trnja. Svaka sljedeća utakmica je jako bitna jer imamo isti broj bodova kao i Radnik. Križevčani ne posustaju, a Karlovac i Kustošija su u lovu na vodeći dvojac.


Pločani su ispali iz kombinacija za vrh, ali su ekipa itekako vrijedna respekta.




– Jadran je jako dobra ekipa koja je zadnjih nekoliko godina u vrhu lige. Stvarno zaslužuju respekt. Bit će to dosta težak zadatak za nas. Ali, mi imamo stvarno kvalitetnu ekipu, dovoljno širine. Osim toga, na Kantridi ove godine još ne znamo za poraz. Nadam se da će tako i ostati – nastavio je nekadašnji veznjak Zagreba, Mladosti iz Petrinje, Segeste, Trnja, Zagorca…


Većina gostiju ove se sezone dolaskom na Kantridu opredjeljuje za zatvoreni način igre, što nije lako uvijek probiti.


– Teško je probiti blok s 11 igrača. U posljednje vrijeme svaka domaća tekma je za nas ista. Ali, opet se okrećem našoj ekipi koja je stvarno kvalitetna. Puno puta smo uspijevali probiti suparnički blok. Vjerujem da će i ovoga puta biti tako. Nadam se ćemo svi biti spremni, a onda i da će tri boda ostati kod nas – zaključio je Luka Kožić, 26-godišnji veznjak Opatije.



Standings provided by Sofascore