Odgoda utakmice

Opatijci ostali bez prilike za skok na prvo mjesto: “Znalo se na Kantridi igrati i u gorim uvjetima…”

Ivan Volarić

Malobrojni navijači uzalud su dolazili na Kantridu/D. ŠKOMRLJ

Malobrojni navijači uzalud su dolazili na Kantridu/D. ŠKOMRLJ

Odluka o odgodi najbolja je moguća za igrače i sve sudionike jer u takvim uvjetima bilo bi malo nogometa. Međutim, sjećam se primjerice utakmice Rijeke i Hrvatskog dragovoljca koja je igrana u gorim uvjetima od ovih - rekao je Mateo Bertoša, branič Opatije.



RIJEKA Nogometaši Opatije ipak nisu dobili priliku ostvariti prvu domaću pobjedu nakon što su na drugoligaškom debiju svladali Hajduk II i pritom skočiti na prvo mjesto (H. dragovoljac je poražen na Poljudu). U ranim poslijepodnevnim satima subote na Rijeku se sručio veliki pljusak koji je izazvao bujice i poplave na zapadnom dijelu grada, a samim time i stadionu na Kantridi. Suci, kapetani momčadi i predstavnici klubova u dogovoru s vodstvom lige usaglasili su se da je najpametnije da se u takvim uvjetima ne igra, odnosno da se utakmica 11. kola između Opatije i Dugopolja odigra u prvom slobodnom terminu – 14. studenoga. Travnjak stadiona na Kantridi bio je dobrano namočen, ali daleko od toga da je bio u tako katastrofičnom stanju da se baš ni pod koju cijenu nije moglo igrati. Uostalom, znalo se igrati pod stijenama na prvoligaškoj, pa i europskoj razini, u puno težim uvjetima.



– Iskreno, mislim da je odluka o odgodi najbolja moguća za igrače i sve sudionike jer u takvim uvjetima bilo bi malo nogometa. Međutim, sjećam se primjerice utakmice Rijeke i Hrvatskog dragovoljca koja je igrana u gorim uvjetima od ovih. Prekinuta je na poluvremenu, ali ne zbog kiše i poplavljenog terena već nestanka struje uslijed grmljavinskog nevremena – govori Mateo Bertoša, standardni lijevonogi branič Opatije, koji je u dresu Rijeke “ostavio kosti” na Kantridi.


Zoran Bogolin, trener Opatije/D. ŠKOMRLJ

Zoran Bogolin, trener Opatije/D. ŠKOMRLJ




Nakon odluke o odgodi razmatrala se mogućnost da se utakmica odigra 24 sata kasnije, međutim Kantrida je u poslijepodnevnim satima nedjelje zauzeta zbog drugih utakmica, a jutarnji termin od 11 sati nije odgovarao gostima. Jednostavno, gosti nisu željeli preuzeti rizik da noće u Rijeci, a onda, u slučaju da se vrijeme ne popravi, u nedjelju ponovo moraju kućama neobavljena posla.



– Suci su procijenili da uvjeti za igru nisu dobri, odnosno da postoji mogućnost od ozljeda igrača. Mi smo se složili, gostima je to palo malo teže jer su imali troškove putovanja, ali u pitanju je viša sila – rekao je Zoran Bogolin, trener i predstavnik opatijskog drugoligaša.