Druga NL

Opatijci na Kantridi igraju novi derbi: “Poraz u Križevcima nas nije previše poremetio”

Ivan Volarić

Mario Kordić-Gružić/Foto V. KARUZA

Mario Kordić-Gružić/Foto V. KARUZA

Na našem travnjaku izgledamo još bolje nego u gostima i vjerujem da će tako biti i protiv Mladosti, te da ćemo dobiti utakmicu - rekao je Kordić-Gružić



RIJEKA Nogometašima Opatije nakon minimalnog poraza u derbiju u Križevcima danas na Kantridi (15.30 sati) predstoji novi derbi. Opatijci, koji su na diobi prvog mjesta s Radnikom, imaju 42 boda, a njihovi gosti, četvrtoplasirana Mladost Ždralovi, šest bodova manje. Elementarna matematika sugerira da bi Crno-bijeli u slučaju pobjede namaknuli osjetni bodovni kredit u odnosu na jednog od konkurenata za odlazak u viši rang natjecanja.


– Poraz u Križevcima nas nije previše poremetio i pogodio iako, da smo pobijedili, pobjegli bismo Radniku na šest bodova, a ovako smo sada izjednačeni. Međutim, idemo dalje, sada je pred nama još jedna bitna utakmica. Svaka utakmica do kraja sezone je bitna, ali ovo je ipak direktni suparnik u borbi za vrh i obično se kaže da pobjeda u takvim utakmicama donosi šest, a ne tri boda – rekao je Mario Kordić-Gružić, jedan od brojnih mladih veznjaka Opatije i dodao kako je momčad unatoč porazu izgledala dosta dobro u Križevcima pa se može reći da je nastavljen trend dobrih proljetnih igara.


– Imali smo stvarno dosta šansi, pogodili smo vratnicu, a i nekoliko sudačkih odluka je bilo diskutabilno. Krivo ti je nakon svega izgubiti takvu utakmicu i to nakon njihovog jedinog udarca na naš gol – nastavio je veznjak s Raba.




Sada je bitna – reakcija. Momčad koja želi biti prvakom mora nakon ne(s)pretnog poraza, prvog proljetnog, reagirati na pravi način. Mladost nije suparnik kojega je moguće dobiti s pola gasa…


– Jasno je da je ovo šansa da se na neki način iskupimo za prvi proljetni poraz. Cijeli tjedan smo dobro trenirali, igramo na Kantridi gdje smo ove sezone izgubili samo jednu utakmicu. Na našem travnjaku izgledamo još bolje nego u gostima i vjerujem da će tako biti i protiv Mladosti, te da ćemo dobiti utakmicu – zaključio je Kordić-Gružić.



Standings provided by Sofascore