Presica u Opatiji

Opatijci na Kantridi dočekuju Solin i Orijent 1919: “Želimo osvojiti svih šest bodova”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin, Robert Perčić i Matija Matulja/I. VOLARIĆ

Zoran Bogolin, Robert Perčić i Matija Matulja/I. VOLARIĆ

Lijepo je čuti da smo 12. ekipa u Hrvatskoj, ali ne razgovaramo o nečem višemu - kaže mladi napadač Matija Matulja



OPATIJA Opatijski drugoligaš sazvao je u svojim klupskim prostorijama konferenciju za novinare. Povod ne može biti bolji: dvije uzastopne domaće utakmice (Solin i Orijent 1919) u seriji od četiri vrlo važna ogleda istekom kojih bi “crno bijeli” mogli osvanuti i na samom vrhu Druge HNL. Predsjednik Robert Perčić, trener Zoran Bogolin i mladi napadač Matija Matulja najavili su zaostali ogled protiv Solina ove srijede na Kantridi od 16.30 sati, ali i predstojeću poslasticu, derbi protiv Orijenta 1919 iduće nedjelje.


– Nakon posljednje domaće utakmice i jedinog poraza ove sezone vratili smo se protiv Dubrave pobjedama. Očekuju nas dvije teške domaće utakmice, a ispada da su nam te domaće utakmice teže nego gostujuće. Publika se vraća na tribine i koristim priliku da pozovem navijače da nas dođu podržati. U prodaju za domaće utakmice možemo pustiti trećinu kapaciteta licenciranog dijela Kantride za Drugu HNL, dakle 1100 ulaznica. Molimo navijače da prate naše društvene mreže i pridržavaju se uputstava, odnosno poštuju proceduru kod kupnje ulaznica i ulaska na stadion što je zbog epidemioloških mjera složenije nego inače. Nadamo se da ćemo uspjeti na našim stranicama dignuti neku vrstu formulara kako bi ipak ubrzali taj proces ulaska na stadion – rekao je predsjednik Opatije.


Treneru Zoranu Bogolinu na raspolaganju su svi igrači osim Kurilića, te svježe pristiglog Bjelanovića koji još nema pravo nastupa. U konkurenciju se vraća oporavljeni Bertoša.  Bogolin je prošle nedjelje gledao susret Orijenta 1919 i Kustošije…


Zoran Bogolin, Robert Perčić, Matija Matulja/I. VOLARIĆ

Zoran Bogolin, Robert Perčić, Matija Matulja/I. VOLARIĆ




– Ne pričam o kolegama i drugim ekipama. Svi smo tu negdje… – kazao je Bogolin dometnuvši da ima na raspolaganju 20 igrača spremnih da ostvare domaću pobjedu.


Brzonogi napadač Matija Matulja zabio je jedan od četiri gola Dubravi za četvrtu pobjedu u pet kola što je Opatijce odvelo na drugu poziciju. Konkretnije, ljestvica sugerira da je Opatija trenutno 12. ekipa u Hrvatskoj. Javljaju li se u svlačionici prvoligaške “ćakule”?


– Lijepo je čuti da smo 12. ekipa u Hrvatskoj, ali ne razgovaramo o nečem višemu. Ovo je tek početak, vidjeli smo da možemo pobijediti, ali i osjetili kako je to izgubiti. U svim tim utakmicama smo bili tu negdje, liga je čvrsta i jaka, bit će još puno toga otvoreno u nastavku prvenstva. Što očekujem od predstojeće dvije utakmice? Želimo osvojiti šest bodova… – rekao je Matulja.