Kreće Treća HNL zapad

Opatijci i Boduli muku muče s ozljedama, Bertoša pojačao “crno bijele”

Ivan Volarić

Marko Krešić, Redžep Redžepi i trener Opatijaca Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Marko Krešić, Redžep Redžepi i trener Opatijaca Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Bertoša je počeo trenirati s nama, zatražili smo međunarodnu dozvolu za registraciju i nadamo se da će u najskorijem roku biti na raspolaganju – rekao je Zoran Bogolin, trener Opatijaca.



RIJEKA Za razliku od Orijenta 1919, koji je i službeno istaknuo kandidaturu (zatražena je odgovarajuća licenca) za Drugu HNL, nogometaši Krka i Opatije u proljetni dio trećeligaške sezone ulaze s puno skromnijim ciljevima. Četvrtoplasirani Boduli tražit će potvrdu dobre jeseni, a četrnaestoplasirani Opatijci bijeg sa začelja prema nekim višim pozicijama. Krčani su u prijelaznom roku ostali bez vratara Berkovića, na njegovo mjesto doveli još jednog bivšeg juniora Rijeke – Bornu Magaša. Kadar je proširen i za Pinu Kovačevića iz Opatije, te iskusnog povratnika na hrvatske travnjake Antu Pejića, koji još nema pravo nastupa. Trener Tomislav Lopac požalit će se na zdravstvene probleme u svlačionici, posebno podcrtati ime prvoga napadača Roberta Brdara.


– Brdar uopće tijekom priprema nije trenirao zbog ozljede, trebao bi se priključiti ovaj tjedan. Zec je počeo u punom obimu raditi prošli tjedan, a bilo je kroz pripreme dosta sitnijih ozljeda. S obzirom na vremenske prilike to je bilo i za očekivati. Promjena podloge, težak teren… Sve to je ostavilo traga. U usporedbi s ljetom to je dvadesetak posto slabije u intezitetu i u količini rada. Zimsko razdoblje je specifično i tome se moramo prilagoditi. Nadam se da ćemo kroz petnaestak dana biti na istom putu kao i do sada – govori Lopac, čija momčad zaostaje tek četiri boda za drugoplasiranom Dubravom i Orijentom 1919, no s obzirom da Krčani nemaju drugoligaških ambicija, jasno je da nema pritiska da se taj dvojac i dostigne.


Bjelanović i Bertoša


– Trudit ćemo se nastaviti na proljeće tamo gdje smo stali jesenas. Čeka nas malo teži raspored budući da smo na jesen imali deset utakmica kući, a sedam u gostima. Međutim, mi smo i u gostima dobro igrali. Dobili smo četiri, pet utakmica i uzeli dosta bodova tako da to ne bi trebao biti neki veliki teret. Bitno je samo uspješno proći kroz ova prva tri, četiri kola. Vjerujem da ćemo se dignuti kroz utakmice. Kvalitetu i brojnost imamo, mali problem je u kvaliteti mlađih igrača. Juniori nisu još na razini da mogu pokriti neke izostanke, a u prvom kolu nam nedostaju petorica igrača – ustvrdio je Lopac.


Opatijci nisu bili tako poduzetni u prijelaznom roku kao prijašnjih godina, što ne znači da se promet neće uvećati u zadnjim danima veljače.– Za nas prijelazni rok još nije završio! – govori Zoran Bogolin, trener Opatijaca.




Orijent 1919


Došli: Tadejević (Island), Travaglia (Lučko), Casorella (Servette), Fatić (Koper).


Otišli: Mandić, Šestan (Halubjan), Barišić, Šarković (Naprijed), Čubelić (Turbina), Klenovšek (Borac), Čengić (?), Bijelić (?), Redžepi (Opatija).


Krk


Došli: Magaš, P. Kovačević (Opatija), Pejić (Indija), Jurešić (Maksimir), Šabalja, Masnjak (Vihor)


Otišli: Rošić (?), Berković (Inter), Majačić (?)


Opatija


Došli: Petanjek (Pajde, Švicarska), Redžepi (Orijent 1919), Bertoša (Iran)


Otišli: Magaš, P. Kovačević (Krk), Rilov (Trnje), Matovina (Lovran).



»Crno bijeli« već duže vremena pokušavaju angažirati Marka Bjelanovića, međutim, riječki ofenzivac nikako ne uspijeva dobiti papire od Vinogradara. Na opatijskom ciljniku je posljednjih tjedana bio i Mateo Bertoša, bivši branič Rijeke, koji je pokušavao pronaći inozemni angažman, ali će po svemu sudeći proljetni dio sezone odraditi u crno-bijelom dresu.


Lucićevo rame


– Bertoša je počeo trenirati s nama, zatražili smo međunarodnu dozvolu za registraciju i nadamo se da će u najskorijem roku biti na raspolaganju – govori Zoran Bogolin, trener Opatijaca. – Radili smo u pripremama pošteno kao i uvijek, a kako će to ispasti to ćemo tek vidjeti. Nažalost, opet nas prate problemi s ozljedama. Lucić se prvo oporavio, a onda je pomalo šokantno obnovio ozljedu ramena i mora na operaciju. Ugrina se vratio nakon višemjesečne stanke, ali prate ga očekivane ozljede aduktora i prepona. Stariji igrači ne mogu više pratiti ritam i vjerojatno će doći do postepene smjene generacija. Ovih šest mjeseci bit će velika prilika za mlade igrače – nastavlja Bogolin, koji smatra da opatijska jesen nije bila toliko loša koliko pokazuje ljestvica.


– U nekim susretima smo imali peha, malo nas je pratila nesreća, a malo su protiv nas bile neke sudačke odluke. S Bjelanovićem smo mislili napraviti na proljeće nešto više, rekao je da je sve dogovorio s Vinogradarom, međutim, na kraju je ispalo drugačije. To nam je malo poremetilo planove, ali borit ćemo se. Mislim da ćemo biti bolji nego jesenas – poručio je Bogolin.