H. dragovoljac vs. Opatija

Opatijce čeka veliki drugoligaški derbi u Sigetu: “Zagreb nam odgovara, neka tako i ostane!”

Ivan Volarić

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Idemo se gore nogometno rečeno potući pa ćemo vidjeti. Poznavajući nas, mislim da možemo do pozitivnog rezultata - kaže veznjak Kristijan Glavaš



RIJEKA  Nogometaši Opatije danas od 15.30 sati u 8. kolu gostuju u Sigetu. Prva i jedina neporažena momčad Druge HNL dočekuje najbližeg pratitelja koji pobjedom od dva razlike može čak privremeno preuzeti lidersku ulogu. Iako je Hrvatski dragovoljac jedan od favorita prvenstva Opatijci imaju svoje adute. Ponajprije u činjenici da su dobili sve tri utakmice na gostujućim travnjacima ove sezone. Da su u dosadašnjih sedam kola na Kantridi bili barem približno tako učinkoviti na današnji ogled putovali bi kao prva momčad prvenstva. »Crno bijeli« su prošle nedjelje pod stijenama upisali i drugi uzastopni domaći remi u susjedskom derbi protiv Orijenta 1919.


– Rezultat je na kraju realan, iako smo po igri stekli dojam da smo mogli napraviti više. Gledatelji koji su došli na tribine na kraju mogli biti zadovoljni s onim što smo pružili i mi i igrači Orijenta. Utakmica je bila dobra i otvorena – govori Kristijan Glavaš, veznjak Opatije i autor rijetko viđenog pogotka u derbiju. Slikovito rečeno »ubio je pauka« u gornjim lijevim Berkovićevim rašljama.


– Dobro je sjela! Već se bližio kraj utakmica, a gubili smo 1:0. Morali smo pokušati pucati iz daljine. Sjela je lijepo i ušla. Ne žalim se, nadam se da će još koja tako ući ove sezone – nastavio je 28-godišnji Labinjanin koji je kadetski i juniorski staž odradio na omladinskom pogonu Rijeke. Dovoljno je iskusan da zna kakva utakmica danas očekuje njega i njegovu momčad.




– Dragovoljci su naglasili svoje prvoligaške ambicije. Ako je na kome rezultatski pritisak onda je to na njima. Idemo u Siget odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti. Poznato je da na gostovanjima uvijek igramo bolje. Odraditi ćemo svoje. Imam široki roster. Idemo se gore nogometno rečeno potući pa ćemo vidjeti. Poznavajući nas, mislim da možemo do pozitivnog rezultata.


Opatijci su pobijedili u sva tri gostovanja ove sezone, pala su tri »zagrebačka kvarta«: Dubrava, Sesvete i Rudeš.


– Zagreb nam očito odgovara! Neka tako i ostane… – poručio je Glavaš.


Nino Mohorovičić je uspješno registriran i bit će na raspolaganju treneru Zoranu Bogolinu. Situacija oko Marka Bjelanovića se zakomplicirala pa je njegov nastup vrlo upitan. Sigurno neće igrati oba lijeva beka: Josip Rudan je zaradio treći žuti karton, a Mateo Bertoša je još uvijek ozlijeđen. Vjerojatno će na toj poziciji istrčati ponajbolji igrač Opatijaca u posljednje vrijeme i Bogolinov provjereni »joker zovi« – Trojan Maloku.