Druga HNL

Opatija posrnula i u Sigetu, Crno bijeli doživjeli i peti uzastopni poraz

Portal Novi list

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Osim bez bodova Opatijci su ostali i bez isključenog Marina Grujevića koji će propustiti susjedski derbi s Orijentom 1919 na Kantridi iduće subote

DUBRAVA  – OPATIJA 1:0




 ZAGREB   Utakmica 14. kola Druge HNL: Dubrava – Opatija 1:0 (1:0). Stadion u Sigetu. Gledatelja: 100. Sudac: Ante Terzić (Split). Strijelac: Alghoul (10′). Žuti kartoni: Domić, Cerovec, Korca, Alghoul (Dubrava), Ivančić, Malinić, Bjelanović (Opatija). Crveni karton: Grujević (67′).


DUBRAVA: Ilinčić, Cerovec (od 88′ Prpić), Marton (od 79′ Vragolović), Alghoul, Vajdovčić, Ljubanović (od 62′ Kapitanović), Kiš (od 62′ Ninčević), Korca, Domić, Maglica, Turanjanin.


OPATIJA: Baždarić, Fumić (od 77′ Petrović), Belančić, Jukičić, Ivančić (od 77′ Weitzer), Klapan (od 63′ Glavaš), Kožić, Malinić, Bjelanović, Bilobrk (od 46′ Grujević), E. Maloku (od 63′ Bogolin).




Opatijci su doživjeli i peti poraz zaredom koji ih je prikovao za dno drugoligaške ljestvice. Crno bijeli u Sigetu nisu tako loše izgledali iako su ponovo prejeftino primili pogodak. Šest igrača Opatije pogledom je ispratilo ubačaj na drugu vratnicu za strijelca jedinog pogotka Alghoula. U uvodnim minutama vodstvo gostima mogao je donijeli Bilobrk, u nastavku su Opatijci imali nekoliko situacija za poravnanje, ali onda su u 67. minuti ostali bez Marina Grujevića koji je dobio izravni crveni karton zbog prekršaja u ulozi zadnjeg čovjeka obrana. Tako je procijenio sudac Terzić.


Dojam s opatijske klupe bio je nešto drugačiji, procjena je da je sudac ovu situaciju mogao kazniti samo žutim kartonom. Drugi sporni detalj zbio se u samoj završnici utakmice kada je Weitzer krenuo sam prema vrataru Ilinčiću, ali je zaustavljen zbog dvojbenog zaleđa. I tu situaciju gosti su vidjeli drugačije što je u kombinaciji s isključenjem Grujevića izazvalo dojam da su porazu kumovale i sudačke pogreške.



Standings provided by SofaScore LiveScore