Druga HNL

Opatija pobjedom nad Interom otvorila niz domaćih utakmica: Presudila snaga karaktera i kvaliteta Weitzera

Ivan Volarić

ČOVJEK ODLUKE - Ivor Weitzer/Foto S. DRECHSLER

ČOVJEK ODLUKE - Ivor Weitzer/Foto S. DRECHSLER

Na kraju su izmjene donijele pomake u igri uz, naravno, kvalitetu Weitzera. Osim toga, došao je do izražaja i karakter momčadi. Ne može biti slučajno da triput zaredom pobijediš u sudačkoj nadoknadi vremena - govori Dalibor Zobić



RIJEKA Nogometaši Opatije proslavili su pobjedu nad Interom kao rijetko koju ove sezone. Razloge silnom veselju nije teško proniknuti. Opatijci su se vratili pobjedama nakon poraza od Kustošije i na najbolji mogući način otvorili serijal od triju domaćih utakmica koje ih mogu odvesti do titule jesenskih prvaka.


Osim toga, dvaput su se vraćali u utakmicu i na kraju snagom volje i karakterom stigli do bodova u sudačkoj nadoknadi vremena. Inter se pritom predstavio kao jedan od boljih gostiju Kantride ove sezone, što samo daje na značaju uspjeha.


– Svjesni smo da nismo odigrali bajnu utakmicu, imali smo dosta indisponiranih igrača. Međutim, na kraju su izmjene donijele pomake u igri uz, naravno, kvalitetu Weitzera. Osim toga, došao je do izražaja i karakter momčadi. Ne može biti slučajno da triput zaredom pobijediš u sudačkoj nadoknadi vremena – govori Dalibor Zobić koji je zajedno s Borisom Milanovićem vodio momčad u odsustvu trenera Zorana Bogolina i njegova pomoćnika Tomislava Čizmarevića.




Opatijce već u subotu čeka novi domaći ispit i prilično neugodna Croatija iz Zmijavaca. Neće biti lako dobiti tri utakmice zaredom, čemu se potajno nadaju u redovima opatijskog drugoligaša.


– Teško je dobiti tri utakmice zaredom, ali pružit ćemo sve od sebe. Bit će rotacija u ekipi, počet će oni koji su manje igrali. Srećom da imamo široki kadar – dodao je Zobić.


Matija Matulja izgubljen je do kraja jeseni (teška distorzija gležnja). U konkurenciju za ogled s Croatijom vraćaju se branič Ivan Zgrablić i napadač Antonio Pejanović. Iz samoizolacije izlazi i pomoćni trener Tomislav Čizmarević.