Druga HNL

Opatija pobjedom nad Interom otvorila niz domaćih utakmica: Presudila snaga karaktera i kvaliteta Weitzera

Ivan Volarić

ČOVJEK ODLUKE - Ivor Weitzer/Foto S. DRECHSLER

ČOVJEK ODLUKE - Ivor Weitzer/Foto S. DRECHSLER

Na kraju su izmjene donijele pomake u igri uz, naravno, kvalitetu Weitzera. Osim toga, došao je do izražaja i karakter momčadi. Ne može biti slučajno da triput zaredom pobijediš u sudačkoj nadoknadi vremena - govori Dalibor ZobićRIJEKA Nogometaši Opatije proslavili su pobjedu nad Interom kao rijetko koju ove sezone. Razloge silnom veselju nije teško proniknuti. Opatijci su se vratili pobjedama nakon poraza od Kustošije i na najbolji mogući način otvorili serijal od triju domaćih utakmica koje ih mogu odvesti do titule jesenskih prvaka.


Osim toga, dvaput su se vraćali u utakmicu i na kraju snagom volje i karakterom stigli do bodova u sudačkoj nadoknadi vremena. Inter se pritom predstavio kao jedan od boljih gostiju Kantride ove sezone, što samo daje na značaju uspjeha.


– Svjesni smo da nismo odigrali bajnu utakmicu, imali smo dosta indisponiranih igrača. Međutim, na kraju su izmjene donijele pomake u igri uz, naravno, kvalitetu Weitzera. Osim toga, došao je do izražaja i karakter momčadi. Ne može biti slučajno da triput zaredom pobijediš u sudačkoj nadoknadi vremena – govori Dalibor Zobić koji je zajedno s Borisom Milanovićem vodio momčad u odsustvu trenera Zorana Bogolina i njegova pomoćnika Tomislava Čizmarevića.
Opatijce već u subotu čeka novi domaći ispit i prilično neugodna Croatija iz Zmijavaca. Neće biti lako dobiti tri utakmice zaredom, čemu se potajno nadaju u redovima opatijskog drugoligaša.


– Teško je dobiti tri utakmice zaredom, ali pružit ćemo sve od sebe. Bit će rotacija u ekipi, počet će oni koji su manje igrali. Srećom da imamo široki kadar – dodao je Zobić.


Matija Matulja izgubljen je do kraja jeseni (teška distorzija gležnja). U konkurenciju za ogled s Croatijom vraćaju se branič Ivan Zgrablić i napadač Antonio Pejanović. Iz samoizolacije izlazi i pomoćni trener Tomislav Čizmarević.