Kvalifikacije za Drugu HNL

OPATIJA – MLADOST 3:1 Kraj utakmice! Opatija je svladala Mladost iz Petrinje i plasirala se u Drugu HNL!

Portal Novi list

Prva utakmica u Petrinji završila je bez golova



RIJEKA Od 18 sati na stadionu podno legendarnih riječkih stijena igra se povijesna utakmica za nogometaše Opatije. Kantrida će biti poprištem uzvratne kvalifikacijske utakmice za popunu Druge HNL. Prvi susret između petrinjske Mladosti i Opatije završio je bez pogodaka što jamči uzbudljivih 90 minuta u riječkom uzvratu. Opatijci su uvjereni da su kvalitetnija momčad, no to će trebati potvrditi pred oko tisuću svojih navijača koliko ih se očekuje na tribinama kultnog riječkog stadiona.


Drugoligaške kvalifikacije uspješno je odradio sinjski Junak koji je u dvije utakmice bio bolji od nekadašnjeg prvoligaša Marsonije.


Čekamo zapisnik i startne postave. U sastavu Opatijaca zbog crvenog kartona dobivenog u Petrinji sigurno neće biti veznjaka Ivana Lucića, dok se u konkurenciju za momčad nakon odrađenih kartona vraćaju Bertoša, Toni Rudan i Glavaš.




Stigli su sastavi. U momčadi Opatije su prema očekivanjima osvanuli povratnici Bertoša i Glavaš, u odnosu na prvi susret nema Ivana Lucića i Marija Kurilića. Vjerojatno će Bertoša na poziciju stopera.


90+3 minute: Kraj utakmice! Opatija je drugoligaš!


GOL!!! Josip Rudan je uveo Opatiju u Drugu HNL. U 90. minuti poslao je loptu u nebranjenu mrežu nakon što je njegov brat Toni pogodio gredu!


GOL!!! Tek što su krenuli s centra Opatijci su došli do slobodnog udarca. Weitzer je ubacio, a Jukičić glavom zabio za novo vodstvo Opatije.


GOL!!! Lovrić je izveo slobodan udarac, a Marović glavom prevario Ivešu za 1:1 u 75. minuti.


67. minuta: Prva izmjena u sastavu Opatije. Iz igre je izašao najbolji pojedinac na terenu Matija Matulja, a ušao je iskusni Danijel Lazić.


58. minuta: Nova prilika za Opatijce. Matulja je nakon dodavanja Weitzera izašao iskosa ispred vratara koji je odbio njegov udarac u korner.


51. minuta: Velika prilika za Opatijcu. Weitzer je iz slobodnjaka proigrao Pejanovića čiji udarac je završio zamalo iznad gred.


49. minuta: Brzonogi Matulja ponovo je pobjegao gostujućoj obrani, ušao je s loptom ispred Radoševića, koji ga je s leđa gurnuo na ulasku u kazneni prostor. Sudac Lovrić nije smogao snage pokazati na bijelu točku iako je imao sve elemente.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme na Kantridi.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena,


37. minuta: Iz igre je zbog ozljede glave morao gostujući stoper Bezić koji je prethodno stradao u zračnom duelu s Matuljom.


GOL!!! Weitzer je digao Kantridu na noge! Opatija od 29. minute vodi 1:0. Matulja je zaradio slobodan udarac nadomak kaznenog prostora, a Weitzer poslao loptu iz slobodnjaka u bliže rašlje.


10. minuta: Prva prilika na utakmici. Pejanović je dugom loptom proigrao Matulju, gostujući stoper ostao kratak u skoku, a brzonogi napadač Opatijaca škaricama atraktivno poslao loptu u bližu vratnicu od koje se lopta odbila izvan granica igrališta. Domaći nogometaši su bolje otvorili utakmicu, na krilima svojih navijača traže rani pogodak.


1. minuta: Počela je utakmica na Kantridi. Gledatelji još pristižu na tribine pa je teško još procijeniti pred koliko će se navijača odigrati ovaj dvoboj. Tribina A i lože su ispunjene do posljednjeg mjesta, odnosno dozvoljenog kapaciteta. Uoči početka utakmica na raspolaganju je bilo još nekoliko stotina ulaznica za tribine B i C. Goste bodri i stotinjak bučnih navijača.


OPATIJA – MLADOST (P) 3:1


Stadion na Kantridi. Gledatelja: 1000. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Weitzer (29′), 1:1 Marović (74′), 2:1 Jukičić (75′), 3:1 J. Rudan (90′). Žuti kartoni: Weitzer, Malinić, Jukičić, Furijan, J. Rudan (Opatija), Radošević, Crnojević, Mihaljević, Baniček (Mladost).


OPATIJA: Iveša, Malinić, Jukičić, Bertoša, J. Rudan, Furijan, Glavaš, Weitzer, Matulja (od 67′ Lazić), Pejanović (od 89′ Kurilić), Bogolin (od 79′ T. Rudan)


MLADOST: Đurđek, Bezić (od 37′ Lihić), Lovrić, Cerjak (od 71′ Mihaljević), Dumbović (od 71′ Hrnčević), Abramović (od 46′ Baniček), Crnojević, Radošević, Galonja, Đusi (od 71′ Marović), Korečić.