Druga HNL

Opatija doživjela prvi poraz ove sezone, “Crno bijeli” ogorčeni suđenjem u Kranjčevićevoj ulici

Ivan Volarić

Marin Grujević, Trojan Maloku i Mateo Bertoša uzaludno su prosvjedovali kod suca Jurića/D. KOVAČEVIĆ

Marin Grujević, Trojan Maloku i Mateo Bertoša uzaludno su prosvjedovali kod suca Jurića/D. KOVAČEVIĆ

Splitski sudac Jurić u 35. minuti pokazao je drugi žuti karton strijelcu Luki Kožiću zbog pokušaja simuliranja prekršaja gotovo na sredini igrališta

DINAMO II  – OPATIJA 2:1




ZAGREB Utakmica 5. kola Druge HNL: Dinamo II – Opatija 2:1 (1:1). Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja: 50. Sudac: Antej Jurić (Split). Strijelci: 0:1 Kožić (11′), 1:1 Milić (31′), 2:1 Vasilj (81′). Žuti kartoni: Palić (Dinamo II), Bilobrk, Glavaš, Zgrablić, Jukičić, T. Maloku (Opatija). Crveni karton: Kožić (35′; drugi žuti karton).


DINAMO II: Čavlina, Gyamfi (od 46′ Mamić), Palić (od 46′ Brekalo), Milić, Katinić, Duvnjak, Šaranić (od 77′ Charniak), Vasilj, Laća (od 60′ Barišić), Vukotić, Rozić (od 66′ Rukavina).


OPATIJA: Baždarić, Belančić (od 46′ Glavaš), Jukičić, Klapan (od 56′ Fumić), Kožić, T. Maloku, Heteši (od 46′ E. Maloku), Bjelanović, Bilobrk (od 46′ Pejanović), Grujević, Bertoša (od 65′ Zgrablić).




Nogometaši Opatije seriju remija zaključili su – porazom. Prvim prvenstvenim ove sezone doživljenim u Kranjčevićevoj ulici. Dinamo II je s druge strane ostvario prvu pobjedu u petom kolu, a Opatijci se nakon svega osjećaju blago rečeno – prevarano. Silno su ogorčeni suđenjem Ante Jurića iz Splita.


– Čovjek nas je ubio… – bila je kratka i jasna reakcija trenera Zorana Bogolina nakon utakmice u koju je njegova momčad ušla onako kako je i priželjkivala.


U 12. minuti Luka Kožić je pogodio iz slobodnjaka za vodstvo “Crno bijelih”. Odgovor je stigao malo više od pola sata igre. Milić je poravnao nakon udarca iz kuta, a Opatijci su uvjereni da je pogotku prethodio prekršaj u napadu na Belančiću. Četiri minute kasnije strijelac Kožić je krenuo u prodor prema suparničkoj polovici, no ubrzo je nakon duela sa suparničkim igračem završio na travnjaku. Veznjak Opatije tražio je uzaludno prekršaj, a sudac Jurić mu pokazao drugi žuti karton. Prvu opomenu Kožić je dobio opravdano, zbog prekršaja, a drugu zbog, kako je naveo splitski arbitar u zapisniku – “nesportskog ponašanjasimuliranja“. S obzirom na to da se ta situacija nije dogodila u kaznenom prostoru već gotovo na središtu igrališta Jurićeva odluka je vrlo  indikativna.


Foto galerija: 5. kolo Druge HNL: Dinamo II - Opatija Foto: Davor Kovačević


Nakon toga utakmica je skrenula u nervozne vode. Opatijci su desetoricom kapitulirali u 81. minuti kada je Vasilj volej udarcem “probio” Baždarića. Nešto kasnije Grujevićev udarac je u domaćem kaznenom prostoru završio u bloku, a Opatijci uzaludno tražili kazneni udarac smatrajući da je netko od igrača Dinama II zaustavio loptu rukom.



Standings provided by SofaScore LiveScore