PREMIERSHIP

Opaki virus stigao u Chelsea i Arsenal, momčadi u karanteni

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Zbog toga je odgođena prvenstvena utakmica protiv Brightona koja je trebala igrati u subotu, a u petak će Premier League održati hitan sastanak na kojem će odlučiti o nastavku prvenstva



LONDON – Trener engleskog prvoligaša Mikel Arteta i nogometaš Chelsea Callum Hudson-Odoi pozitivni su na koronavirus, objavila su oba engleska kluba u petak.


Najprije je Arsenal objavio da je Arteta pozitivan na koronavirus i da je stavljen  u izolaciju.  


“Naš je trening-centar u Colneyju zatvoren nakon što su testovi pokazali da je trener Mikel Arteta pozitivan na koronavirus. Cijelo osoblje kluba koje je imalo kontakt s njim je u samoizolaciji.




Radi se o cijeloj prvoj momčadi i popratnom osoblju, kao i određenom broju ljudi iz Hale End Akademije”, navodi se u priopćenju. 


Zbog toga je odgođena prvenstvena utakmica protiv Brightona koja je trebala igrati u subotu, a u petak će Premier League održati hitan sastanak na kojem će odlučiti o nastavku prvenstva. 


Chelsea je brzo nakon toga objavio da je Hudson-Odoi u ponedeljak ujutro osjetio simptome slične blagoj prehladi i da od tada nije trenirao iz predostrožnosti. 


“Međutim, test je bio pozitivan na koronavirus i on će biti u samoizolaciji. Iako je pozitivan, Hudson-Odoi se osjeća dobro”, navodi se u priopćenju kluba sa Stamford Bridgea u kojem se dodaje i da će u izolaciju svi oni koji su bili u kontaktu s igračem a to su cijela prva momčad, treneri i određeni broj pomoćnog osoblja.