Ništa od povratka

Omladinskim igralištem orilo se: “Hoćemo Anasa…”, ali njegov povratak zaustavio je HNS-ov sustav

Denis Frančišković

Anas i Ahmad Sharbini/D. FRANČIŠKOVIĆ

Anas i Ahmad Sharbini/D. FRANČIŠKOVIĆ

Comet kao podatkovno-registracijski sustav HNL-a nije prihvatio upute iz nove Anasove registracije, iz svima, pa i samom igraču nepoznatih razloga



RIJEKA Trebala je to biti mala scena kultnog stadiona za nekad velike nogometaše Rijeke, no to se ipak nije dogodilo. Otvaranje proljetnog korona-prvenstva Prve županijske lige mirisalo je na poslasticu zajedničkog nastupa braće Anasa i Ahmada Sharbinija, ovog puta u dresu OŠK Omišlja, ali više od stotinjak znatiželjnika kojih se načičkalo iznad tribina Omladinskog igrališta u susretu s domaćim Rikard Benčićem, ostalo je uskraćeno za taj doživljaj.


Ahmad nije zaigrao zbog bolnog lista, a Anas nije doživio premijeru u crvenom dresu zbog proceduralnih problema. Naime, Comet kao podatkovno-registracijski sustav HNL-a nije prihvatio upute iz nove Anasove registracije, iz svima pa i samom igraču nepoznatih razloga.


– Ni sam ne znam u čemu je problem, jednostavno moji podaci nisu prihvaćeni kod izrade zapisnika prije utakmice. Šteta, trebat će sačekati drugu utakmicu – rekao je Anas dok je u društvu Ahmada i Zorana Bana, bivšeg igrača bijelih, sada u menadžerskim vodama pratio bespomoćno utakmicu na tribinama.




Na buri ožujka tražila se zraka sunca više, braći bi puno prihvatljivije bilo trčati umjetnom travom Omladinskog, koliko god je ona u lošem stanju, nego bespomoćno s tribina pratiti zbivanja na terenu. A ona nisu išla nimalo u prilog Bodulima, već do odmora tri lopte odsjele su mreži Omišlja.


– Hoćemo Anasa! – zazivala je na kraju prvog poluvremena poveća skupina krčkih navijača svog novog ljubimca iščekujući Anasov debi nakon gotovo šest godina. Za vjerovati je da će ga doživjeti na svom terenu 28. ožujka kad na otok stiže Goranin.


Inače, Anas je posljednju službenu utakmicu odigrao u dresu Rijeke u prosincu 2015. godine.