ODLAZAK HRVATA

Olimpija raskinula ugovor s hrvatskim trenerom, s njim odlazi i “Sinjski dijamant”

Hina

Dino Skender/Foto PIXSELL

Dino Skender/Foto PIXSELL

"Ova odluka je rezultat igara koje je Olimpija ostvarila pod Skenderom, a koje ne predstavljaju pravo lice Olimpije i nisu pravi pokazatelj sposobnosti naših igrača," poručili su iz kluba.LJUBLJANA Vodstvo slovenskog nogometnog prvoligaša Olimpije raskinulo je ugovor s hrvatskim stručnjakom Dinom Skenderom nezadovoljno ostvarenim rezultatima.


“Ova odluka je rezultat igara koje je Olimpija ostvarila pod Skenderom, a koje bez obzira na položaj na ljestvici ne predstavljaju pravo lice Olimpije i nisu pravi pokazatelj sposobnosti naših igrača,” poručili su iz kluba.


“Uz to, nije ispunjena vizija kluba o većem sudjelovanju mladih domaćih igrača. Uprava je procijenila da je sada pravo vrijeme da druga osoba preuzme posao glavnog trenera tijekom priprema.”
Skender je trenersku poziciju preuzeo u lipnju 2020. i vodio je momčad iz Ljubljane u 30 utakmica. Zabilježio je 16 pobjeda, sedam remija i sedam poraza. Klub ostavlja na drugom mjestu ljestvice s tri boda manje od vodećeg Maribora.


Klub je napustio i 29-godišnji hrvatski napadač Ante Vukušić koji je u zeleno-bijelom dresu skupio 50 nastupa i upisao 28 golova i devet asistencija.


“Kad sam došao, bilo je to kao da ulazim u obitelj. Ovdje sam upoznao puno prijatelja i divnih ljudi. Organizacija je bila sjajna, doista smo bili poput obitelji i prijatelja na terenu i izvan njega. Zaista mi je žao što nismo uspjeli osvojiti naslov s Olimpijom koji smo toliko željeli,” kazao je Vukušić.


U sezoni 2019./2020. osvojio je naslov najboljeg strijelca Prve lige Telekom Slovenije s 26 postignutih golova. Nitko nije postigao toliko golova u jednoj sezoni u posljednjih 10 godina.


“Prva godina u Olimpiji bila je zaista nezaboravna. Pogotovo sve dok su tribine bile još pune prije COVID-19. Nikada neću zaboraviti navijače koji su me uvijek podržavali. Niti jednom u godinu i pol u Ljubljani nisam čuo ružnu riječ o sebi,” dodao je bivši napadač Hajduka koji je sada slobodan.


Ljubljanski klub je napustio i Jakov Blagaić koji se vratio u Hajduk s posudbe, te bivši igrač Splita Goran Milović.