Opatija vs. Dinamo

ODLUKA DO ODMORA Dinamo pogocima Kadziora i Gavranovića rutinski obavio posao na Kantridi

Portal Novilist.hr

Zajednička fotografija igrača Opatije i Dinama/D. ŠKOMRLJ

Zajednička fotografija igrača Opatije i Dinama/D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Od 17.30 sati na stadionu na Kantridi igra se utakmice osmine finala Kupa Hrvatske. Igrači trećeligaša Opatije dočekuju sudionika Lige prvaka – Dinamo.


– Znam da će se kod mlađih igrača sigurno javiti dodatno htijenje da nešto naprave, ali kada dođeš u neke godine, onda više gledaš kako uživati u ovakvim utakmicama. Treba zahvaliti Upravi što je odlučila utakmicu premjestiti na Kantridu jer će u prednosti biti nogomet. To je bolje za sve, jedino što bi nama možda bilo lakše izboriti povoljniji rezultat u Opatiji. No, bit će više gledatelja, pravi ambijent. O Kantridi ne treba puno govoriti. Naježim se u ovim godinama kada se sjetim da ću izaći na Kantridu u takvoj utakmici. Dinamo je objektivno bolji, ali lopta je okrugla. Dat ćemo maksimum pa ćemo vidjeti za što će to biti dostatno – govori Vanja Iveša, iskusni 42-godišnji vratar Opatijaca. 


Iveša je bio je treći vratar Rijeke koja je 1999. godine trebala postati prvakom, ali je do naslova stigla Croatija, također aktivni sudionik Lige prvaka. I tajnik Opatije Zdravko Šimić tada je također bio dijelom riječke momčadi.




– Je li jači ovaj Dinamo ili ona Croatija? Prošlo je 20 godina o tada, a nogomet se jako promijenio. Po kvaliteti igrača ne bih rekao da je ovaj Dinamo bolji, ali imaju dobru vibru za što je najviše zaslužan trener. Bjelica se uspio odhrvati nekim stvarima, očito mu se nitko ne miješa u posao i to se odrazilo na dobre igre i rezultat. Dinamo sada ima sve: novac, publiku, igru i rezultat, a samo zato jer se treneru dopustilo da radi posao na svoj način – poručio je Iveša.


Čekamo službene sastave.


Stigle su postave. U domaćem sastavu ima samo jedna promjena. Umjesto iskusnog veznjaka Lazića počinje napadač Antonio Pejanović. Bjelica je na travnjak poslao nešto izmjenjenu momčad u odnosu na onu koja se najavljivala. Olmo, Petković, Oršić… su na klupi, no počinju Hajrović, Gavranovć, Leovac, Kadzior…


90. minuta: Kraj utakmice na Kantridi. 


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme, Bjelica je uveo Olma i Điru.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


GOL!!! Mario Gavranović je u 36. minuti postigao i treći pogodak za modre iskoristivši dar opatijske obrane.


GOL!!! Mario Gavranović je u 29. minuti s bijele točke pogodio  za 0:2. Prethodno je sudac Lovrić dosudio dvojbenu najstrožu kaznu nakon Bertošinog igranja rukom kada je uklizavanjem blokirao jedan ubačaj.


20. minuta: Opatijci pokušavaju poravnati, imali su nekoliko obećavajućih situacija, ali izostao je završni udarac.


GOL!!! Kadzior je u 8. minuti doveli Dinamo u vodstvo.


1. minuta: Počela je utakmica na Kantridi.


OPATIJA – DINAMO 0:3


Stadion na Kantridi. Gledatelja: 2500. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Kadzior (8′), 0:2 Gavramović (29′-11m), 0:3 Gavranović (36′). Žuti karton: Bertoša (Opatija).


OPATIJA: Iveša, Jukičić, Vlatković, Bertoša, Malinić, Glavaš, Furijan, J. Rudan, Bjelanović, Pejanović, Bogolin.


DINAMO: Zagorac, Hajrović, Gavranović, Ivanušec, Marin, Leovac, Moro, Stojanović, Šutalo, Perić, Kadzior.