Sastanak prvoligaša

ODBILI HAJDUKOVCE Ideja Udruge prvoligaša nije prošla kod ostalih klubova, samo jedan ih podržao

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Na sastanku je predstavljen model po kojemu bi Udruga funkcionirala s neovisnim vodstvom kao što je to slučaj i u razvijenim europskim ligama



ZAGREB HNK Hajduk je donio prijedloge na današnjem sastanku klubova Prve HNL na temu obnavljanja Udruge prvoligaša. Sudjelovalo je devet klubova, iz Gorice su se ispričali zbog nedolaska, a samo je Slaven Belupo podržao Hajdukove ideje osnivanja Udruge prvoligaša. 


Kako stoji u službenom priopćenju splitskoga prvoligaša, na sastanku je predstavljen model po kojemu bi Udruga funkcionirala s neovisnim vodstvom kao što je to slučaj i u razvijenim europskim ligama. Želja je da liga svjetskih doprvaka bude dio elitnog nogometnog društva, odnosno punopravna članica europskog udruženja profesionalnih liga European leagues. Konačan rezultat bio bi povećanje prihoda klubova radi stvaranja veće konkurentnosti, a samim time i poboljšanja kvalitete Prve HNL i hrvatskog nogometa u cjelini.


Samo je Slaven Belupo bio za osnivanje Udruge prvoligaša, dok su ostali bili za opciju da se to pokuša napraviti kroz Komisiju HNS-a za profesionalni nogomet, što je HNK Hajduk odbio. Ostali klubovi na ovom sastanku nisu iznijeli druge prijedloge, nego su se složili da argumenti koje je iznio HNK Hajduk najvećim dijelom stoje te su iskazali potrebu daljnjeg rada na unaprjeđenju hrvatskog nogometa kao i rada prvoligaških klubova. 




– Budući da većina klubova nije izrazila jasnu želju za obnavljanjem Udruge prvoligaša, HNK Hajduk više neće potencirati sastanke na ovu temu, ali ostajemo otvoreni za eventualne konstruktivne prijedloge drugih klubova, u što ne možemo uključiti ideju da se problem rješava na isti način na koji je i nastao – navedeno je u priopćenju kluba.