Najnovije istraživanje

Objavljeni su rezultati najnovijeg istraživanja najskupljih nogometaša, jedan igrač je daleko iznad svih

Portal Novi list

u kratkim crtama

  • Istraživanjem su obuhvaćeni igrači tkz. Liga petice

  • Hrvatskih igrača nema među odabranima

Iza Kyliana Mbappea (259 milijuna eura) su se nagurali Raheem Sterling, Jadon Sancho, Trent Alexander-Arnold i Marcus Rashford



RIJEKA Najnovije istraživanje vrijednosti nogometaša u tkz. ligama petice koje tradicionalno provodi  CIAS donio je (ne)očekivane rezultate. Ne toliko zbog toga jer je francuski dragulj Kylian Mbappe naskupocjeniji nogometni eksponat na tržištu (259 milijuna eura!) koliko zbog činjenice da mu je vrijednost osjetno narasla unatoč korona-krizi koja je sigurno poljuljala nogometno tržište. Na njegovu cijenu utjecalo je nekoliko sklonih čimbenika od ugovora s PSG-om koji ističe 2023. godine pa do njegovih mladenačkih godina (21) i brojnih “ćakula” da bi ovoga ili idućega ljeta mogao u jednog od europskih velikana. Sve to diže cijenu…


Iza Mbappea su se nagurali Raheem Sterling (194 mil. eura, Man. City), Jadon Sancho (179, Borussia D.), Trent Alexander-Arnold (171, Liverpool) i Marcus Rashford (152, Man. United).


Messi i Ronaldo zajedno vrijede sto milijuna eura manje nego Mbappe!




Najvredniji vratar je Ederson Moraes (86.8, Man. City), branič Trent Alexander-Arnold, veznjak Bruno Fernandes (104, Man. United), te Kylian Mbappe u konkurenciji napadača.


Mnogi će vjerojatno primjeniti da se ljudi koji su obilježili nogometnu scenu u posljednjem desetljeću nigdje ne spominju, no za to ima dobrih razloga. Leo Messi (100 mil. eura, 21. u poretku)  i Cristiano Ronaldo (62. mil. eura, 70. u poretku) su u tridestima pa je logično da više ne uživaju tako visoku cijenu na tržištu. Portugalac je s 35 godina najstariji na listi sto najskupljih igrača. Obojica zajedno vrijede gotovo 100 milijuna eura manje nego Mbappe!


POREDAK



VRATARI



BRANIČI



VEZNJACI



NAPADAČI