Transferi

Nurnberg prodao bivšeg veznjaka Rijeke u Panathinaikos, Nijemci nisu uspjeli povratiti uloženo u slovenskog reprezentativca

Portal Novi list

Adam Gnezda Čerin/Foto PIXSELL

Adam Gnezda Čerin/Foto PIXSELL

Robert Palikuča je svojedobno s pozicije sportskog direktora Nurnberga prepoznao i angažirao Čerina iz Domžala



RIJEKA Kako navode njemački mediji Adam Gnezda Čerin postao je novi igrač grčkog prvoligaša Panathinaikosa. Nurnberg je prodao slovenskog reprezentativca za odštetu u rasponu od 700 do 800 tisuća eura (plus mogući bonusi) koliko je otprilike iznosila i otkupna klauzula u slučaju Rijeke gdje je Čerin igrao na posudbi prošle sezone. Sudeći po natpisima iz njemačkih medija to je bila jedina konkretna ponuda i u Nurnbergu su je prihvatili kako bi barem djelomično povratili uloženo.


Zanimljivo, portal Nordbayern.de navodi kako je aktualni sportski direktor Robert Palikuča 2019. godine s pozicije sportskog direktora Nurnberga prepoznao darovitog veznjaka iz Domžala i doveo ga za milijun eura potpisavši s njime četverogodišnji ugovor. Palikuča, odnosno HNK Rijeka su prema istom izvoru i ovoga ljeta pokazivali želju zadržati Čerina, ali prvoligaš s Rujevice se nije mogao upustiti u  financijski tako zahtjevan posao.