Zabrinutost na Bahalinu

Novljani su počeli pripreme za Treću HNL: “Situacija nije dobra, nedostaju minimalno još dva igrača…”

Ivan Volarić

Marijan Tomić, trener-igrač Vinodola/Foto Arhiva NL

Marijan Tomić, trener-igrač Vinodola/Foto Arhiva NL

Trenutno stanje nije zadovoljavajuće, ali dobro se trenira. Nadam se da ćemo uspjeti angažirati još barem dvojicu igrača jer pred nama je duga i naporna sezona. Bit će ozljeda i kartona... - kaže trener Marijan TomićRIJEKA  Marijan Tomić, trener Vinodola, nimalo spokojno ne odrađuje treninge u okviru priprema za novu trećeligašku sezonu. Trener nogometaša s Bahalina ostao je u kratkom razdoblju bez nekoliko bitnih karika u momčadi i prirodno da mu takav rasplet situacije stvara nelagodu otprilike četiri tjedna prije starta nove sezone.


– Situacija nije bajna – započeo je Tomić. – Otišlo nam je dosta igrača. Petrović je otišao živjeti, raditi i igrati u Irsku. Hasičić je otišao u Lokomotivu zbog posla jer ne može redovno trenirati. Ostali smo i bez Buljata i Bana koji su otišli u Nehaj, odnosno Crikvenicu. Tome se, iskreno, nismo nadali. Dolovčak se vratio kući u Petrinju. Ne znamo još status Željka Tomića, da li će ostati ili će napraviti neki inozemni transfer…


U suprotnom smjeru zasad su stigla dva iskusna imena. Oba sa Zlatnog otoka, veznjak Neven Čuturilo (Krk) i napadač Armando Mance (OŠK Omišalj). Jasno je, međutim, da to nije ni približno dovoljno da se nadomjeste brojni odlasci.
– Trebali bismo dovesti još minimalno dva igrača. Treba uzeti u obzir i da su nam dva igrača, Petrinović i Begić, ozlijeđeni. Trenutno stanje sigurno nije zadovoljavajuće, ali dobro se trenira. Drugi dečki su shvatili da moramo zapeti. Politika kluba je da se igra sa što više domaćih igrača uz, naravno, pokoje pojačanje sa strane. Ta kombinacija se dosad pokazala uspješnom. Međutim, nije lako dovesti dobrog igrača. Korona je u tom dijelu ipak malo poremetila neke stvari u smislu financija. Dečki su sve to dobro prihvatili, vrijedno treniraju i s tim dijelom sam zadovoljan. Međutim, nadam se da ćemo uspjeti angažirati još barem jednog, dvojicu igrača jer je pred nama duga i naporna sezona. Bit će ozljeda i kartona…


Opatija je napustila trećeligaško društvo, iz Četvrte lige stigli su Buje, Cres i Naprijed.


– Kakvo prvenstvo očekujem? Kvaliteta lige će sigurno biti malo slabija baš zbog Opatije koja je otišla u Drugu HNL. Međutim, ekipe koje su ušle u viši rang su igrale s nama Treću ili Četvrtu ligu. Možda će biti više derbija nego prošle sezone. Mi očekujemo plasman u sredini ljestvice, da se nećemo morati bojati oko ostanka u ligi, a sigurno je da nas očekuje zanimljiva i neizvjesna sezona kakva je bila i prošla do prekida. Borba za vrh bit će otvorena. Crikvenica, Grobničan, Jadran i Novigrad su po meni glavni favoriti, a mi ostali smo svi tu negdje podjednaki – dodao je Tomić.


Novljani su odigrali i prijateljske utakmice. Izgubili su od Crikvenice (2:4), dobili juniore Orijenta 1919 (2:0), a u subotu ih očekuje četvrtoligaš Gospić na Bahalinu.