Portugalsko prvenstvo

Novi veliki kiks Porta, odigrali su bez golova kod fenjeraša i pružili priliku Benfici da preuzme vrh

Hina

Sergio Conceicao, trener Porta/Foto REUTERS

Sergio Conceicao, trener Porta/Foto REUTERS

Otkako se nastavilo portugalsko prvenstvo jedini kandidati za naslov prvaka Porto i Benfica 'natječu' se tko će ostvariti slabije rezultate



LISABON  Nogometaši Porta doživjeli su još jedan neugodan udarac u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 27. kola na gostovanju kod ‘fenjeraša’ Desportivo Avesa odigrali 0-0.


Porto je tako još jednom otvorio priliku najvećem suparniku Benfici da preuzme vrh ljestvice.


Otkako se nastavilo portugalsko prvenstvo jedini kandidati za naslov prvaka Porto i Benfica ‘natječu’ se tko će ostvariti slabije rezultate.




Porto je u tri kola nastavka upisao pobjedu, poraz i remi, dok je Benfica u obje odigrane utakmice remizirala. U srijedu je očekuje gostovanje kod Rio Avea i pobjedom bi lisabonski sastav preuzeo vodstvo ljestvice s istim brojem bodova kao i Porto, ali uz bolju razliku pogodaka.


Porto je protiv Avesa dominirao cijelu utakmicu, imao je i jedanaesterac, ali nije uspio probiti domaću obranu i raspoloženog vratara Fabia Szymoneka.


Najveću priliku gosti su imali u 22. minuti, međutim Brazilac Ze Luis nije uspio realizirati kazneni udarca. Njegov udarac sjajno je obranio Brazilac na vratima domaćeg sastava.


Dodajmo, kako je ovo tek drugi remi između Porta i Desportivo Avesa u 12 međusobnih susreta. Preostalih deset je Porto dobio, te prvi bod Avesa u zadnjih pet kola.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore