Edo Flego

Novi trener Orijenta 1919 ostaje uposlenik Rijeke: “Hvala Damiru Miškoviću što mi je omogućio nastavak suradnje”

Ivan Volarić

Edo Flego

Edo Flego

Ovo je novi izazov za mene, koji je stigao na valu suradnje između Rijeke i Orijenta 1919, koja se posljednjih godina pokazala uspješnom - rekao je Flego



RIJEKA Edo Flego novi je trener nogometaša Orijenta 1919. Donedavni šef omladinskog pogona riječkoga prvoligaša vraća se nakon pet godina na Krimeju. Plod je to višegodišnje suradnje između dvaju klubova (Flego ima još godinu dana ugovor s Rijekom), odnosno posljedica činjenice da vodstvo Crvenih nije uspjelo postići dogovor s Faustom Budicinom i Draganom Tadićem, prvom dvojicom kandidata, koji su prihvatili poziv Damira Miškovića i Srećka Juričića da svojim angažmanom pomognu u radu škole nogometa Bijelih. Flego se nakon svega toga nametnuo kao logičan izbor.


– Ovo je novi izazov za mene, koji je stigao na valu suradnje između Rijeke i Orijenta 1919, koja se posljednjih godina pokazala uspješnom. Pronašao sam sebe u svemu tome, a ono što mi je bilo jako bitno da sam svoj novi angažman uspio uskladiti s obvezama u stožeru U-19 reprezentacije. Nadam se da će to biti jedna lijepa priča. Došao je trenutak za novi iskorak prema seniorskom nogometu. U meni cijelo vrijeme čuči trener. Moram se zahvaliti ljudima u Rijeci, posebno predsjedniku Damiru Miškoviću, koji je svih ovih godina vjerovao u mene i omogućio da se ova suradnja nastavi – govori nekadašnji napadač Rijeke, Orijenta 1919…, koji je osim Orijenta 1919 i omladinskog pogona Rijeke vodio juniore Grobničana, potom seniore Al Nasra, te asistirao Ranku Buketi i Alenu Horvatu na kormilu Pomorca, odnosno dopredsjedniku Orijenta 1919 Marinku Koljaninu dok je vodio omanski Al Nasr.


Flego živi nedaleko od stadiona na Krimeji, što ne znači da će svoj novi izazov shvatiti ležerno i olako. Upravo suprotno! Tvrdi da su ambicije naglašene, povrh svega treba voditi računa i o tome da iduće sezone iz Druge HNL ispadaju čak četiri momčadi (Dinamo II i Osijek II više ne smiju igrati u tom rangu), a jedan ide u kvalifikacije.




– Svi koji pobliže poznaju moj rad znaju kakav nogomet gajim, odnosno kakav rad tražim. Uklopit ću se u ciljeve klubove, a najveći pritisak ćemo napraviti sami sebi jer moja očekivanja su uvijek visoka – dodaje Flego, koji će okupiti momčad i krenuti s pripremama 1. srpnja, dok prvenstvo počinje 15. kolovoza. Do tog datuma obavit će razgovore s ljudima iz stožera i kompletirati svoj tim najbližih suradnika.