Puno posla

Novi sportski direktor Hajduka doputovao na Brač i krenuo u brojne razgovore s prvotimcima

P. N.

Mindaugas Nikoličius/Foto PIXSELL

Mindaugas Nikoličius/Foto PIXSELL

Prvi na redu trebali bi biti oni najskuplji, s najbogatijim ugovorima: Caktaš, Posavec, Jradi, Jairo i Gyurcso



SPLIT Novi sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius stigao na otok Brač, gdje se momčad priprema za nastavak prvenstva. “Niko”  će  obaviti razgovore sa svim igračima koje je trener Primorac odveo na Brač, sa njih ukupno ili čak 29. Svima će, barem je tako najavio, postaviti isto pitanje:


– Želi li igrati u Hajduku!


Prvi na redu trebali bi biti oni najskuplji, s najbogatijim ugovorima: Caktaš, Posavec, Jradi, Jairo i Gyurcso. Nekima od njih, poput Caktaša, Jradija i Gyurcso. na ljeto ističe ugovor i shodnom propisima oni od prvog dana 2021. godine mogu razgovati, pregovarati s novim klubom. Glavna vodilja novog sportskog direktora u razgovorima s igračima, osim njihove želje da igraju za Hajduk, su financije. Naime, predsjednik Jakobušić javno je obznanio da će svim igračima ugovori biti bitno smanjeni jer klub nema više toliko novaca da servisira njihova potraživanja, ali ne samo igračka nego i plaće zaposlenika i onih koji su na suradničkim ugovorima. Čini se da “Niko” nije i neće nespreman obaviti razgovore sa igračkim kadrom, jer na svojoj prezentaciji jasno je artikulirao da on u ovom trenutku vidi 14 igrača koji bi na ljeto mogli nastaviti s igranjem u Hajduku. Svi ostali su na pokusnom ili probnom radu. Dakako da je ostanak ili odlazak Caktaša najintrigantnija priča u ovom trenutku.




Po riječima Jakobušića njegov mendažer i sam igrač su u prvom razgovoru s predsjednikom otkrili da rade na novom transferu. Ne bih nas iznenadilo da kapetan bijelih napusti otok Brač i krene put nove destinacije. Špekulira se da su klubovi iz Turske i Kine zainteresirani za njegove usluge. U svakom slučaju pred novim sportskim direktorom Hajduka je puno posla. Vjerujemo da je svjestan da Hajduk ipak nije Gorica. Niki i Jakobušiću vrijeme nije saveznik. Navijačima je dosta ispraznih obećanja. Zanimaju ih samo pobjede i trofeji. I to ne sutra, već odmah!


 


Dolček zanimljiv Gorici

Mladi U-21 reprezentativac Ivan Dolček, koji je prije dva ljeta stigao iz Slaven Belupa u Hajduk, nije se naigrao. Kako smo neslužbeno saznali Gorica je iskazala zanimanje da ga u zimskom prijelaznom roku dovede u svoje redove. Trojica igrača ponikla u Hajdukovoj Akademiji, Delić, Blagaić i Skorup, nisu s ostatkom momčadi na pripremama na otoku Braču. Oni su trebali, barem su tako pričali na Poljudu, biti igračima na kojima će Hajduk graditi bolju budućnost. Čini se da od toga neće biti ništa! U Hajduku očigledno na njih ne računaju.