Ništa od "dice"

Novi Hajduk slaže se po Stanićevim notama, Splićani bi rado Kahlinu i Lovrića iz Gorice, ali…

P. N.

Mario Stanić i Marin Brbić/Foto PIXSELL

Mario Stanić i Marin Brbić/Foto PIXSELL

Droviti igrači Hajduka razletjet će se po razno-raznim posudbama, a neki će čak i otići s Poljuda



SPLIT  Čini se da u novoj sezoni “bili tići neće baš previše izlaziti iz svoje čibe (krletke op.a)”, odnosno da neće previše igrati i dobivati minutažu. Barem ako je suditi po najavi savjetnika za struku Marija Stanića. Naprotiv, daroviti igrači Hajduka razletjet će se po razno-raznim posudbama, a neki će čak i otići s Poljuda. Naime, Stanić je najavio kako se želi dovesti pet, šest novih igrača što će logično suziti prostor za dokazivanjem mladim igračima. U trenucima krize, koja je tresla poljudske zidine, Stanić je gotovo slavodobitno izrekao kako je Tudor afirmirao niz mladih igrača. Međutim, nitko od njih istina nije niti mogao iskazati svoj talenat i kvalitetu do kraja u igri kakvu su prezentirali Tudorovi momci. Daleko su oni od prave igračke afirmacije.


– Peto mjesto moja je odgovornost. Nije ekskluzivno „pravo“ ni Marinovo (Brbića op.a.), niti Tušino (tudor op.a.) već moja i Kepčijina. Kada smo stigli procjenili smo da nećem ulaziti u rizične poslove, već da iz postojećeg kadra možemo izvući rezerve dostatne za zadovoljavanje ambicija. Rezultatski ambicija, to potenciram – kazao je između ostaloga savjetnik za struku bijelih Mario Stanić.


Stanić se sada, kada je dobio potpuno nezasluženo podršku Nadzornog odbora da nastavi sa započetim radom, zajedno sa sportskim direktorom Ivanom Kepčijom – posuo pepelom.  Umjesto da su Stanić i Kepčija prvi otišli, jer su najdogovorniji za slaganje momčadi koja je ostvarila povijesni neuspjeh  oni su dobili za nagradu odriješene ruke za slaganje momčadi za novu sezonu.




S Poljuda su zasada otišli Josip Juranović, Hamza, vratar Goran Blažević, Stipe Vučur, Josip Bašić… S posudbe iz Varaždina vratio se Teklić, iz Istre 1961 Delić… Najavljuje Stanić dolazak nekoliko igrača, vratar, desnog bočnog, stopera, ofenzivnog veznog, napadača… Zasada je stigao napadač Grk, 28-godišnji napadač Dimitris Diamantakos. Hajduk je zainteresiran za dvojac iz Gorice, čuvara mreže Kristijana Kahlinu, te njihovog najboljeg igrača Kristijana Lovrića. Ovaj potonji spominjao se već ranije u kontekstu dolaska na Poljud. Bio je preskup, nije niti sada puno jeftiniji.


Svjesni su u klubu da vratar Josip Posavec nije opravdao povjerenje. Tudor mu je dao veliko povjerenje, ali čini se da ga nije opravdao. Stoga ga na Poljudu pod svaku cijenu žele prodati, samo tko će ga kupiti?! Novu sredinu trebati će najvjerojatnije potražiti napadač Marin Jakoliš, stoper Stipe Radić, Franseco Tahiraj…  Darko Nješamić je najveći gubtnik dolaskom Tudora. Od standardnog prvotimca kod Burića pretvorio se u gotovo standardnog pričuvnog igrača. Navodno bi ga slovenska Olimpija željela dovesti zajedno s Ivanom Dolčekom. Kako će izgledati „nova“ svlačionica vrlo brzo ćemo se saznati. Savjetnik za struku Stanić polaže veliki ispit, ali zajedno s njim i trener Tudor, te sportski direktor Kepčija, koji je potpuno u drugomm planu, ali je na papiru itekako odgovoran.