Josip Brekalo

Novi Dalićev adut priželjuje pravu navijačku podršku protiv Francuza: “Nadam se boljem vremenu i da će se okupiti više navijača…”

Portal Novi list

Josip Brekalo i Duje Ćaleta-Car/Foto PIXSELL

Josip Brekalo i Duje Ćaleta-Car/Foto PIXSELL

Sretan sam da sam nastavio niz i pomogao asistencijom. Raduje me što sam u ove dvije utakmice opravdao izbornikovo povjerenje i želim nastaviti u istom ritmu - izjavio je Brekalo



ZAGREB Josip Brekalo asistirao je Nikoli Vlašiću za vodeći pogodak protiv Šveđana. Evo kako je asistent vidio prošlonedjeljnu pobjedu u Maksimiru:


– Jako važna pobjeda, svladali smo izravne konkurente za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Svi smo dali sve od sebe po teškom vremenu, na trenutke je igra izgledala jako dobro, ali naravno da nismo mogli tako čvrsto i agresivno odigrati svih devedeset minuta. Na žalost, bilo je faza kada su Šveđani uzeli konce igre u svoje ruke, ali uspjeli smo postići vrlo bitan pogodak za 2:1 koji je stigao kao nagrada za naš trud. Eto, u rujnu smo izgubili obje utakmice, a sada smo pokazali karakter i ostvarili dvije pobjede za redom – rekao je Josip Brekalo, koji je zaigrao s Ivanom Perišićem na najisturenijim pozicijama kao svojevrsno iznenađenje izbornika Zlatka Dalića, koji je igru prema naprijed osmislio bez klasičnog napadača.


– To je bila izbornikova zamisao, Perišić i ja smo trebali vršiti pritisak na njihove stopere i to je fantastično izgledalo u prvom poluvremenu, tijekom kojega Šveđani nisu znali kako izaći kroz igru, osim dugim loptama, poslije kojih smo dobro reagirali i kontrolirali igru. U drugom dijelu su se malo razigrali, imali više prostora, jer u tom sustavu igre, u kojem ne igramo često, nije bilo jednostavno pokrivati. Međutim, najbitnije da smo zabili gol i pobijedili.”.




Brekalo je protiv Švedske zadržao visoke standarde, protiv Francuske i Švicarske bio je strijelac, a ovaj put je upisao asistenciju uoči Vlašićeva pogotka.


“Sretan sam da sam nastavio niz i pomogao asistencijom. Raduje me što sam u ove dvije utakmice opravdao izbornikovo povjerenje i želim nastaviti u istom ritmu.


Naravno da Josip nije zaboravio pohvaliti hrvatske navijače koji su na maksimirskim tribinama prkosili jakoj kiši i hladnom vremenu.


“Hvala našim navijačima koji su došli na utakmicu po ovom izuzetno teškom vremenu. Nama na terenu je bilo hladno, a mogu misliti kao je tek bilo njima na tribinama. Nadam se da će protiv Francuske biti malo bolje vrijeme, da će se na tribinama okupiti malo više navijača i da ćemo upisati još jednu pobjedu – zaključio je Brekalo u razgovoru za stranice HNS-a.