premiership

Norwich smijenio trenera nakon prve pobjede u sezoni: “Osjećamo da je sada najbolje vrijeme za promjenu”

Hina

Daniel Farke/Foto: REUTERS

Daniel Farke/Foto: REUTERS

Nijemac Farke vodio je Norwich od svibnja 2017. godine te je u tom razdoblju s "kanarincima" dva puta ulazio u društvo najboljih (2019, 2021), no u Premier ligi momčad nije imala uspjehaLONDON Trenutačno posljednjeplasirani sastav engleskog nogometnog prvenstva Norwich City otpustio je menadžera Daniela Farkea usprkos prvoj pobjedi sezone koju je momčad ostvarila ranije u subotu svladavši kao gost Brentord sa 2-1.


Nijemac Farke vodio je Norwich od svibnja 2017. godine te je u tom razdoblju s “kanarincima” dva puta ulazio u društvo najboljih (2019, 2021), no u Premier ligi momčad nije imala uspjeha. U sezoni 2019/20. odmah je izgubila prvoligaški status dok je u ovoj sezoni u prvih 11 kola osvojila tek pet bodova.


“Ovu odluku donijeli smo u nastojanju da napravimo najbolje za naš klub iako ona nije bila lagana. Znam koliko predano su Daniel i njegov stožer radili da budu uspješni na ovoj razini, ali osjećamo kako je upravo sada najbolje vrijeme za promjenu kako bismo si pružili šansu za zadržavanjem prvoligaškog statusa”, objavio je sportski direktor Norwicha Stuart Webber.
Norwich je četvrti premijerligaški klub koji je promijenio trenera ove sezone, nakon Watforda, Newcastlea i Tottenhama.