Krše se propisi...

Nogometni sindikat očekuje da će HNK Rijeka promijeniti odluku oko “potjeranih” igrača

Portal Novilist.hr



“Nogometni sindikat upozorio je u posljednjih nekoliko mjeseci hrvatske klubove na nedopuštenost kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe na terenu, s time da opetovano napominjemo da su takav stav FIFA-ina Komora za rješavanje sporova (DRC), kao i CAS-a, zauzimali u više navrata u svojim odlukama.


Želimo se osvrnuti na priopćenje HNK Rijeka od 13. studenog 2019. godine kojim je javno objavljena odluka kluba da više ne računa na pojedine igrače, a sukladno kojoj će isti do daljnjeg biti prisiljeni trenirati odvojeno od ostatka momčadi. Ovim putem apeliramo na preispitivanje ove odluke koja nije u skladu s važećim FIFA-inim propisima te upozoravamo klub na postojanje ne samo ugovora, čije se odredbe moraju poštovati, već i prava igrača utemeljenih na navedenim FIFA-inim propisima, ali i na praksi nadležnih tijela FIFA-e, kao i praksi CAS-a, koja se ovakvim postupanjem kluba krše.


Jedno od temeljnih prava igrača je trenirati u isto vrijeme, na istom mjestu i po istom programu, kao i ostatak momčadi, stoga smatramo da je u interesu kluba promjena ove odluke, a sve kako bi izbjegao moguće postupke izazvane ovakvim kršenjem ugovora, odnosno prava igrača.




Ovakve odluke čine nepopravljivu štetu klubu, igračima, a posljedično i hrvatskom nogometu te se nadamo da će HNK Rijeka promijeniti svoju odluku”, stoji u priopćenju HUNS-a.