Atrakcija za klince

Zvijezde uoči sjednice Izvršnog odbora UEFA zaigrale nogomet s djecom u centru Hvara

Hina

Zvone Boban u akciji/Foto PIXSELL

Zvone Boban u akciji/Foto PIXSELL

Aleksander Čeferin, Zvonimir Boban, Dario Srna, Davor Šuker, Luis Figo, Robbie Keane i Dejan Savićević, družili su se i igrale s djecom na igralištu u u hvarskoj Križnoj luci



HVAR Uoči sjednice Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Hvaru nogometne zvijezde,predvođene predsjednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Robbie Keaneom i Dejanom Savićevićem, družile su se i igrale s djecom na igralištu u u hvarskoj Križnoj luci.


Nogometne legende zaigrale nogomet su s hvarskim dječacima i djevojčicama, na skraćenom terenu NK Hvara,a nakon ekshibicije su ostali na terenu slikajući se i dijeleći autograme.


Riječ je o projektu “Nogomet u školama”, koji promovira vrijednosti omasovljenja nogometa i važnosti razvoja tog sporta u školama. Utakmicom nogometnih velikana i hvarske djece otvorena je proslava UEFA Grassroots tjedna, a sudjelovala su djeca iz škola u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, te djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split, koja igraju u Special Teamu Hajduk.




Danas s početkom u 14 sati u hvarskom Arsenalu će se održati sastanak Izvršnog odbora UEFA-e na u kojem će se odrediti procedura ždrijeba kvalifikacija za EURO 2024. godine, a izabrat će se i domaćin trećeg EURA U-19 u futsalu, koji se održava u rujnu 2023.