Serie A

Nogometna Italija očekivala je posljednji veliki sudar Ibrahimovića i Ronalda, no dočekala je – Antu Rebića

Portal Novi list

Decisivo! Vrišti ugledna Gazzetta opisujući učinak hrvatskog reprezentativca koji je izborio penal i zabio gol u velikom preokretu Milana



RIJEKA Milan – Juventus 4:2. Šest golova i veliki preokret Milana u pet minuta nastavka. Juventus je u 53. minuti stekao dva gola prednosti (0:2) nakon što je poentirao Cristiano Ronaldo. Malo tko je u tim trenucima vjerovao u preokret, a on se dogodio i to strahovitom brzinom. Torinezi su prokockali prednost, priliku da pobjedom stave i drugu ruku na pobjednički pokal koji pripada prvaku Italije. Lazio je kiksao kod Leccea, da je Juve dobio otišao bi na “plus deset”. Međutim, Milan je nakon korona stanke druga momčad u odnosu na onu prije nje. Ušli su u niz dobrih igara i pobjeda, uhvatili europski vlak. Do Lige prvaka će teško, Atalanta je predaleko…


Nogometna Italija veselila se sudaru Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića, vjerojatno posljednjeg u dresovima Juventusa i Milana. Ibra je na odlasku, Juventus bi rado prodao Ronalda čija primanja strahovito opterećuje klupski budžet. Obojica su zabila pogotke u derbiju, pokazali svoju klasu, ali obojicu je prema talijanskim izvjestiteljima zasjenio – Ante Rebić. Decisivo! Vrišti ugledan Gazzetta dello Sport. Ključan čovjek derbija… Hrvatski reprezentativci napadač je pokrenuo preokret izborivši najstrožu kaznu koju je u pogodak za 1:2 pretvorio Ibrahimović. U završnici utakmice je zabio za konačnih 4:2. Gol i asistencija. I uobičajeno puno prljavog posla kojega odradi na terenu.


Maurizio Sarri, trener Juventusa, pokušao je objasniti “black out” njegove momčadi. Tvrdi za to nisu krivi Rimljani koji su nekoliko sati ranije pali kod Leccea.




– Ne bih rekao da je na nas utjecao rezultat Lazija, da nas je to opustilo. Odigrali smo sat vremena na svjetskoj razini, a onda upali u crnu rupu od pola sata. Događa se… – govorio je Sarri.


Njegov kolega Stefano Piolo bio je, očekivano, u stanju euforije…


– Dečki su pokazali da imamo strašan duh, da smo postali prava momčad. Nagrađeni smo velikom pobjedom za ustrajnost i rad koji smo uložili prolazeći kroz brojne poteškoće – kazao je Pioli.