Čudo u Liverpoolu

NOGOMETNA BAJKA… I veliki Leo Messi je podlegao nogometu kakav je nekada bio…

P. N.

Kada sam nakon utakmice vidio dečkima suze u očima onda sam rekao: ovo je nogomet. Iako je riječ o profesionalcima oni i dalje vole to što rade - rekao je Jurgen Klopp, trener "redsa" na presici nakon utakmice.



LIVERPOOL Kakva je to fešta bila… Igrači i stručni stožer Liverpoola dugo su nakon pobjede nad Barcelonom slavili s navijačima na Anfieldu. Između ostaloga zagrljeni su ispred kopa otpjevali s cijelom stadionom klupsku himnu “You’ll never walk alone”.


– Kada sam nakon utakmice vidio dečkima suze u očima onda sam rekao: ovo je nogomet. Iako je riječ o profesionalcima oni i dalje vole to što rade – započeo je Klopp na presici nakon utakmice. Liverpool je klub s dušom i ovo su posebni trenuci. Sjajno je što zahvaljujući tome nakon ovih veličanstvenih trenutaka osjećaš puno više od drugih. Ovo je bila posebna noć, pobijediti Barcelonu je jedna od najteži stvari u svijetu nogometa. Pobijediti Barcelonu nakon što su izgubio 3:0 dodatno otežava posao. Morali smo postići četiri gola i pritom ništa ne primiti. Da budem potpuno iskren nismo razmišljali o tome na taj način uoči utakmice. Naše nade gradili smo na igri u Barceloni, na svemu dobrome što smo na toj utakmici pružili i išli smo kroz utakmicu korak po korak. Napadali smo kada god smo imali loptu u nogama. I odigrali smo posebno utakmicu, bilo je teško igrati protiv nas večeras.


Klopp se osvrnuo i na rijetko viđenu borbenost i požrtvovnost koji su njegove igrače odveli do finala LP.




– Ma bio je to miks velikog srca i nogometnog umijeća. Ne, nismo bili ništa pametniji nakon poraza u prvoj utakmici, znali smo od početka kako treba igrati.  Nevjerojatno je što smo napravili kada se uzme u obzir kakva je sezona iza nas, koliko utakmica smo igrali i koliko ozljeda imamo. Sigurno prije utakmice ne bi našli puno njih kojih bi uložili nešto novaca na naš prolaz u finale. Stvarno sam ponosan što sam trener ove ekipe, ovo što smo napravili je nešto posebno i to će se pamtiti zauvijek. Ne znam je li se ovakvo nešto dogodilo ranije i da li će se tako brzo ponoviti – dodao je Klopp.


U redovima Barcelone prema očekivanjima vladalo je silno razočarenje. Napadač Luis Suarez nije baš birao riječi nakon utakmice.


– Kod četvrtog primljenog gola izgledali smo kao školarci. Moramo biti spremni na kritike koje će nas zasluženo stići. Tužni smo, ovo je bolan poraz posebno iz razloga što nam se drugi put dogodila ista stvar. Ne smijemo ponoviti istu pogrešku dvaput zaredom. Liverpool je napravio ono što je želio počevši od ranoga vodstva. Oni su vjerovali u svoj uspjeh od prve do posljednje minute – rekao je Suarez i stao u obranu trenera Valeverdea.


– Mi smo ti koji smo igrali utakmicu. Trener je primjenio istu taktiku kao i u prvoj utakmicu – poručio je napadač Barce.