Prva NL

FOTO Nogometaši Orijenta uz dozu sreće stigli do zasluženog boda protiv favoriziranih Vukovaraca

Ivan Volarić

Niko Gajzler/M. GRACIN

Niko Gajzler/M. GRACIN

Krimejčani su i petu utakmicu zaredom ostali neporaženi

Orijent – Vukovar 1991 0:0




RIJEKA Utakmica 24. kola Prve NL: Orijent – Vukovar 1991 0:0. Stadion Krimeja. Gledatelja: 350. Sudac: Luka Slišković (Zagreb) 7. Žuti kartoni: Valjan, Monjac, Švrljuga (Orijent), Jukić, Mustedanagić, Andačić, Baković, Radošević, Biljan (Vukovar 1919).


ORIJENT: Mohorović -, Braut 6,5, Gajzler 6,5 (od 86′ Zuliani -), Bubnjar 6, Švrljuga 6,5, Muminović 6,5, Faal 5,5 (od 68′ Monjac -), Valjan 6,5 (od 68′ Galešić -), Milanović 6, Tadejević 6,5, Bagadur 6,5.


VUKOVAR 1991: Mandić 6,5, Jukić 6, Rugašević 6,5, Baković 6 (od 46′ Knoll 6), Radošević 6 (od 46′ Biljan 6) Gonzalez 6, Andačić 6,5 (od 79′ Baltić -), Bungić 6,5, Pelko 6 (od 79′ Mustedanagić -), Tadić 6,5, Wehrmann 6,5 (od 68′ Čabrajić -).




U posljednjim trenucima sudačke nadoknade vremena Zinedine Mustedanagić se najbolje snašao nakon oštrog ubačaja. Veznjak Vukovara glavom je na drugoj vratnici očešao loptu onoliko koliko je bilo potrebno da ostane neuhvatljiva za vratara Mohorovića. Srećom po domaće lopta je napravila žabicu i prohujala kraj vratnice. Vukovarci su propustili prvu i jedinu priliku na utakmici, a Krimejčani na kraju uz dozu sreće stigli do boda kojega su prema svemu što su prikazali i – zaslužili. Orijent je i petu utakmicu zaredom ostao neporažen. Za nešto više od boda protiv favoriziranih gostiju trebalo je iskoristiti neku od (polu)prilika.


Andro Švrljuga/Foto Marko Gracin


Mario Tadejević


Ricardo Bagadur i Sanin Muminović


Niko Gajzler


Trener Orijenta Bobo Grubor odlučio se za sesvetski recept s trojicom braniča u zadnjoj liniji u rasporedu 3-4-3. Krimejčani s igračem manje u veznom redu bili su prisiljeni loptu prepustiti gostima i strpljivo čekati da nakon oduzete lopte kroz brzu transformaciju uhvate na spavanju dobro organiziranu vukovarsku obranu. Najčešće su pokušavali preko lijeve strane gdje je ordinirao raspoloženi dvojac Braut – Gajzler, no izostala je konkretnija reakcija u završnici. Izuzetak je Gajzlerov udarac kraj gola u 42. minuti.


U nastavku je kiša pojačala, a teren je postao sve teži za igru. Takvi uvjeti više su odgovarali fizički spremnim domaćinima koji su kroz duge lopte počeli sve češće prijetiti. U 53. minuti Braut je odlučio s lijevoga boka centrirati desnim vanjskim dijelom kopačke, branič Vukovara Tino Jukić nespretno je zahvatio loptu, prevario svojeg vratara i navijače Orijenta koji su već vidjeli loptu u golu, a ne u udarcu iz kuta. U 69. minuti Monjac je u kontri tražio Gajzlera koji je zamalo zakasnio. Grubor je promjenama dodatno podigao ritam svoje momčad, gosti su prihvatili bačenu rukavicu pa se završnica odigrala u prilično visokom intezitetu, ali bez većih prilika sve do zadnjih trenutaka sudačke nadoknade vremena…



Standings provided by Sofascore