Prva NL

Nogometaši Orijenta upisali na Šubićevcu i jubilarni deseti poraz, odlučio nes(p)retni autogol Marka Putnika

Portal Novilist.hr

Emanuel Črnko i Šibenčanin Ivan Roca/Foto V. KARUZA

Emanuel Črnko i Šibenčanin Ivan Roca/Foto V. KARUZA

U najnovijem posrtaju Crvenih ipak se dogodilo i nešto dobro. Na teren se nakon dugo vremena vratio oporavljeni kapetan Mario Tadejević

ŠIBENIK – ORIJENT 1:0




ŠIBENIK  Utakmica 16. kola Prve NL: Šibenik – Orijent 1:0 (0:0). Stadion na Šubićevcu. Gledatelja: 500. Sudac: Ante Terzić (Split). Strijelac: Putnik (48′-ag). Žuti kartoni: Pozo (Šibenik), Agić, Bubnjar (Orijent).


ŠIBENIK: Đaković, B. Brajković, Gačić, Dujmović, Majić (od 67′ Čosić), Božić (od 82′ Kolega), Bačelić Grgić (od 59′ Roca), Pozo, Cvijanović, Marijanović (od 82′ R. Brajković), Perić (od 46′ Delić).


ORIJENT: Mohorović, Mulac, Gajzler, Črnko (od 62′ Bubnjar), Švrljuga, Faal, Monjac (od 73′ Simčić), Valjan (od 80′ Tadejević), Putnik (od 73′ Mohorovičić), Agić, Mršić.




U 48. minuti utakmice Delić je nakon duplog pasa ušao u gostujući kazneni prostor po lijevoj strani. Pokušaj dodavanja na drugu vratnicu za Bačelić Grgića osujetio je uklizavanjem Marko Putnik. Veznjak Orijenta skrenuo je loptu kraj istrčalog vratara Patrika Mohorovića i poslao u vlastitu mrežu. Nes(p)retni autogol Marka Putnika odredio je pobjednika ogleda susreta na Šubićevcu i odveo Crvene prema jubilarnom desetom prvenstvenom porazu ove sezone. Konačan rezultat ipak ne treba pripisavati nesreći koliko boljoj igri favoriziranog domaćina u prvom i uvodnom dijelu drugoga dijela. Ne može se igračima Orijenta spočitati da nisu uložili silni trud, ali počeli su aktivnije igrati tek nakon što su primili pogodak. Ispostavilo se, premalo za više od snošljivog poraza.


Šibenčani su uz pomoć snažnih naleta vjetra od prve minute žestoko navalili prema gostujućim vratima. Imali su najvećem dijelu prvoga poluvremena izraziti posjed lopte, osam ubačaja iz kuta, nekoliko opasnih udaraca, između ostaloga i pogođenu vratnicu, ali na odmor se otišlo – bez golova. Svaki put kada bi se činilo da je obrana Orijenta izigrana neki igrač bi se pojavio i u posljednji trenutak uklizavanjem pomogao vrataru Mohoroviću koji u konačnici do odmora nije imao niti jednu težu obranu. Krimejčani su se organizirano i požrtvno branili i uz dozu sreće u prvih 45 minuta – obranili. Najbliže pogotku bio je Majić u 8. minuti kada je udarcem iz okreta s 12 metara pogodio lijevu Mohorovićevu vratnicu.


Nakon Putnikova autogola utakmica se rasplamsala. Otvoreniji pristup gostiju mogao je u 55. minuti iskoristiti Bačelić Grgić, no njegov udarac iskosa obranio je nogom Mohorović. U 64. minuti Orijent je bio najbliže poravnanju nakon Gajzlerova prodora i udarac u bliži kut kojega je vratar Đaković izbio u korner. Stvorili su nakon toga gosta određeni pritisak, ali bez konkretnije završnice. U 84. minuti gosti su uzaludno tražili i najstrožu kaznu nakon duela Bubnjara i Kolege. U najnovijem posrtaju Crvenih ipak se dogodilo i nešto dobro. Na teren se nakon dugo vremena vratio oporavljeni kapetan Mario Tadejević.



Standings provided by Sofascore