Prva NL

Nogometaši Orijenta upisali i peti remi sezone, Krimejčani dvaput vodili pa spašavali bod u Zmijavcima

Portal Novi list

Dominik Mulac/V. KARUZA

Dominik Mulac/V. KARUZA

Branič Ibrahim Djibrilla morao je u sučevoj nadoknadi vremena, kao posljednji čovjek obrane, napraviti profesionalni prekršaj na 30 metara od svojih vratiju za crveni karton kako bi spriječio suparničkog igrača u pohodu prema Mohoroviću

CROATIA – ORIJENT 2:2




ZMIJAVCI  Utakmica 6. kola Prva NL: Croatia – Orijent 2:2 (1:1). ŠRC Marijan Šuto-Mrma. Gledatelja: 350. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Pomoćnici: Vitez i Podrug (oba Zagreb). Strijelci: 0:1 Mulac (17′), 1:1 Bačelić-Grgić (40′), 1:2 Djibrilla (61′), 2:2 Brkić. (67′). Žuti kartoni: Šimunić, Jonjić (Croatia), Zrilić, Travaglia (Orijent). Crveni karton: Djibrilla (90′).


CROATIA: Gudelj, Bekavac, Bagadur, Brkić (od 83′ Ćapin), Gadže, Šabić, Šimunić (od 46′ Karamarko), Bačelić-Grgić, Tipurić, Todorić, Jonjić (od 64′ Stanić).


ORIJENT: Mohorović, Braut, Mulac (od 69′ Putnik), Fatić, Dukađin (od 69′ Ibiši), Djibrilla, Monjac, Travaglia (od 78′ Senčar), Zrilić (od 59′ Črnko), Dujmović, Tadejević.




Nogometašima Orijenta ni dva vodstva i solidna igra u većem dijelu utakmice nisu bili dostatni da bi na domaću pobjedu nad Dugopoljem nadovezali i gostujući trijumf u Zmijavcima. Krimejčani su dvaput olako vodstvo i priliku da trobodom naprave iskorak prema vrhu ljestvice. Štoviše, na kraju su umalo ostali i bez tog utješnog boda. Branič Ibrahim Djibrilla morao je u sučevoj nadoknadi vremena, kao posljednji čovjek obrane, napraviti profesionalni prekršaj na 30 metara od svojih vratiju za crveni karton kako bi spriječio suparničkog igrača u pohodu prema Mohoroviću.


Krimejčani su dobro otvorili susret. Nametnuli su se posjedom lopte i u 17. minuti stigli do vodstva. Nakon prodora Matea Monjca uslijedila je povratna lopta na vrh šesnasterca za braniča na privremenom radu u veznom redu Dominika Mulca, koji je postigao svoj drugi pogodak za Crvene ove sezone. I nakon vodstva Orijent je bio bolja momčad, ali nije uspio taj obećavajući period igre ukrasiti s drugim pogotkom. Domaćini su se probudili u završnici prvoga dijela i poravnali uoči odlaska na odmor iz klasične kontre preko iskusnog Bačelić-Grgića.


Gosti su i u nastavak krenuli bolje, te nakon 15-ak minuta ponovo poveli. Monjac je izveo udarac iz kuta, a Djibrilla postigao prvijenac u dresu Orijenta u maniri prekaljenog golgetera. Dočekao je ubačaj iz kuta i volejom poslao loptu neobranjivo u kut. Ni to vodstvo Riječana nije bilo dugoga vijeka. Šest minuta kasnije ponovo su gosti odjurili u kontru, a Brkić pogodio za podjelu bodova.



Standings provided by SofaScore