Dan odluke

Nogometaši Orijenta 1919 i Opatije danas će saznati ishod žalbenih postupaka za dobivanje licenci

Ivan Volarić

Radovi na Kantridi su u tijeku, najveći dio nedostataka je otklonjen, a ostatak bi se trebao odraditi do 15. srpnja



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 i Opatije s nestrpljenjem su iščekivali prvi radni dan ovoga tjedna. Naime, 15. lipnja ističe krajnji rok Žalbenom tijelu za licenciranje HNS-a za donošenje konačnih odluka oko licenciranja klubova ili pojednostavljeno rečeno danas bi Krimejčani i Opatijci trebali saznati da li su ispunili sve uvjete za igranje prvoligaških, odnosno kvalifikacija za Drugu HNL početkom kolovoza.


Podsjetnika radi Orijent 1919 i Opatija ispunili su većinu uvjeta već u prvom krugu, ali su “pali” na infrastrukturalnim kriterijima. Preciznije, s obzirom da stadion na Krimeji ne odgovara prvoligaškim, a onaj u Opatiji drugoligaškim uvjetima obje momčadi su licence tražili tako što su za odigravanje svojih domaćih utakmica prijavili stadion na Kantridi. Kultni riječki stadion obišle su odgovarajuće komisije HNS-a i ustvrdile deset nedostataka koje treba otkloniti kako bi Kantrida ponovo mogla ugostiti utakmice najvišeg nogometnog ranga u državi.


Od svih prvoligaških klubova jedino Inter je morao posegnuti za uslugama žalbenog tijela HNS-a




Grad Rijeka je krenuo u redove, najveći dio nedostataka već odradio, a dio, uz pismenu garanciju gradonačelnika Vojka Obersnela, najavio odraditi do sredine srpnja. Ukoliko je HNS-ovo žalbeno tijelo uvažilo te argumente onda ne treba sumnjati u pozitivan ishod žalbi koje su poslali s Krimeje i iz Opatije.


Inače, od svih prvoligaških klubova jedino Inter je morao posegnuti za uslugama žalbenog tijela HNS-a. Zaprešićani u prvom krugu nisu dobili licencu čak ni za Drugu HNL.