Ambiciozni planovi

Nogometaši Opatije žele se vratiti u drugoligaški rang, Zoran Bogolin doveo pet pojačanja

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

U dolasku je i nekoliko juniora Rijeke koji bi trebali olakšati situaciju oko slaganja momčadi, odnosno novog pravila nametnutog u trećem rangu natjecanja



RIJEKA  Polako se bliži kraj ljetnog raspusta za nogometaše Opatije koji su iz drugog ispali u treći rang natjecanja, ali zbog promjene imena natjecanja ostali su članovi Druge HNL. Sukladno prijašnjim najavama trenera Zorana Bogolina momčad je do sada doživjela značajne promjene, a vrlo vjerojatno će do prozivke, što je zakazana za 30. lipnja, biti još odlazaka, ali i nekih novih lica u rosteru. Do sada su stigli napadači Ivan Macan (Rudar, 26 godina) i Nemanja Kašiković (BSK, 20 godina), prvoligaški veznjaci Igor Jugović (Jarun, 33 godine) i Uroš Aksentijević (Radnički Niš, 19 godina), te iskusni stoper, Nigerijac Marschala Mfona Johnson (32, Uljanik).


U dolasku je i nekoliko juniora Rijeke koji bi trebali olakšati situaciju oko slaganja momčadi, odnosno novog pravila nametnutog u trećem rangu natjecanja gdje svaka momčad mora početi i završiti utakmicu s trojicom mlađih igrača.


– Bitno je da tko god od igrača dođe da se na terenu, treningu ili utakmici ponaša kao da je sto godina u Opatiji. Tko se nije spreman tako ponašati, može slobodno otići – rekao je Bogolin, a sve na tragu izjave da će momčad pokušati pojačati s karakternim igračima željnima dokazivanja.




Sudeći po svemu tome, Crno-bijeli će se već prve sezone pokušati vratiti u drugoligaško društvo, a u tome im neće pomoći desetak igrača iz prošlosezonskoga kadra. Otišli su Bekić, Belančić, Garcia, Weitzer, Šarac…, a upitan je daljnji ostanak Bilobrka, Ivančića, Jukičića, Klapana, Kavčića, Berkovića…