Ždrijeb u Zagrebu

Nogometaši Opatije saznali suparnika u kvalifikacijama za popunu Druge HNL – uzvrat je na Kantridi

Ivan Volarić

Mateo Furijan (Opatija)/Foto Arhiva NL

Mateo Furijan (Opatija)/Foto Arhiva NL

Crno-bijeli će u nedjelju, 12. srpnja, od 18 sati gostovati kod Mladosti iz Petrinje



RIJEKA Nogometaši Opatije saznali su suparnika u kvalifikacijama za popunu Druge HNL. Opatijci će u nedjelju, 12. srpnja, gostovati kod Mladosti iz Petrinje. Početak utakmice je u 18 sati. Uzvratni ogled je na Kantridi 18. ili 19. srpnja. Postoji mogućnost da se sudar na Kantridi prenosi uživo na HNTV-u, kao što će se prenositi prvi ogled Marsonije i sinjskog Junaka, koji će se igrati u subotu, 11. srpnja, od 18 sati. Pobjednici ova dva kvalifikacijska para izborit će sudjelovanje u Drugoj HNL iduće sezone.


Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin, trener Opatije/V. KARUZA


– Koga kod da smo dobili bio bi zahtjevan suparnik vrijedan respekta. Međutim, ovo su nokaut utakmice: ili jesmo ili nismo. Kako njima tako i nama… Njima će nedostajati četiri, pet igrača koji su opterećeni kartonima, ali ni mi nećemo biti kompletni. Nedostajat će nam u prvoj utakmici zbog kartona Bertoša, Toni Rudan i Glavaš. Osim toga Fumića i Zgrablića ne možemo registrirati… – govori Bogolin, koji je prikupio dosta informacija o petrinjskom klubu koji se ponosi bogatom drugoligaškom povijesti još iz lige bivše države.


– Sve znamo o njima. Dobili smo od zagrebačkih klubova nekoliko njihovih utakmica. Nema tajni! S njihovim trenerom Buincem se znam godinama, vodio je Segestu. Nema tu prostora za neko veliko iznenađenje, ali taktika tu neće presuditi već sreća i spremnost. Mi nećemo kalkulirati, idemo od prve minute u fajt. Napast ćemo od prve minute! Nemamo vremena čekati. Idemo već u prvoj utakmici napasti pa što bude. Znam da imaju dva brza krila, Abramovića i Filipovića, ali i mi imamo brze bočne igrače, te relativno dobre stopere. Ne bojimo se – poručio je Bogolin.