Kapetan nakon utakmice

Nogometaši Opatije s desetoricom umalo napravili potpuni preokret: “Pokazali smo karakter, ali…”

Ivan Volarić

NOVI SUDAČKI UDARCI - Mateo Bertoša/Foto M. GRACIN

NOVI SUDAČKI UDARCI - Mateo Bertoša/Foto M. GRACIN

Da smo ostali sa svih 11 igrača u polju vjerojatno bi utakmica išla u drugom smjeru. Cijele sezone nas prate ovakve situacije, a na sve to nadovezala se i doza sportske nesreće - kaže Bertoša



RIJEKA Domaći remi protiv Sesvećana značio je još jedan korak Opatijaca prema trećeligaškom društvu, ali i saznanje da su određeni krugovi u hrvatskom nogometu definitivno okrenuli palac dole za momčad trenera Zorana Bogolina.


Sisački sudac Marko Cestarić prilično olako je u početnih pola sasta utakmice pokazao dva žuta kartona kapetanu Opatije Mateu Bertoši, a onda i kazneni udarac.


– Prvi žuti karton je realno bio. Rukama sam ga srušio. Iako, to je bio prvi jači duel na utakmici i bili smo daleko od obećavajuće situacije za pogodak. Ali, drugi karton i penal… Ako je već sudac vidio prekršaj za najstrožu kaznu onda to ne znači da je morao dati drugi žuti karton. I to odmah, ne zbog prigovora ili nečeg drugog.




Da ne govorim da po meni uopće nije bio prekršaj za njihov slobodni udarac prije penala – govorio je nakon utakmice iskusni branič Opatije, koji vjerojatno nije slutio da će njegovi suigrači s desetoricom umalo napraviti potpuni preokret.


– Pokazali smo karakter, ali tko te pita na kraju… Da smo ostali sa svih 11 igrača u polju vjerojatno bi utakmica išla u drugom smjeru. Cijele sezone nas prate ovakve situacije, a na sve to nadovezala se i doza sportske nesreće – dodao je Bertoša uz napomenu kako će do kraja sezone Opatijci pokušati barem izbjeći posljednju poziciju.