Druga HNL

Nogometaši Opatije prokockali dva gola prednosti protiv Varaždina, Šego u 91. pogodio za 2:2

Ivan Volarić

Marin Belančić doveo je Opatijce u vodstvo u prvom poluvremenu/M. LEVAK

Marin Belančić doveo je Opatijce u vodstvo u prvom poluvremenu/M. LEVAK

Crno bijeli su imali sve u svojim rukama, vodstvo od 2:0 pola sata prije kraja utakmice, a onda to olako prosuli. Prelako za tako kvalitetnu momčad prepunu prvoligaškog iskustva

OPATIJA – VARAŽDIN 2:2




RIJEKA   Utakmica 9. kola Druge HNL: Opatija – Varaždin 2:2 (1:0). Stadion na Kantridi. Gledatelja: 100. Sudac: Ante Terzić (Split) 7. Strijelci: 1:0 Belančić (9′), 2:0 Knežević (69′), 2:1 Postonjski (79′), 2:2 Šego (90′). Žuti kartoni: Bjelanović, T. Maloku, Pejanović, Jukičić (Opatija), Postonjski, Šego (Varaždin).


OPATIJA: Baždarić 6, Fumić 6 (od 53′ E. Maloku 6), Belančić 7, Jukičić 6,5, Ivančić 6 (od 46′ Bjelanović 6,5), Klapan 6, Kožić 6, Pejanović 6 (od 82′ Bogolin -), Heteši 6 (od 46′ Knežević 7), Grujević 6, Bertoša 6,5 (od 76′ T. Maloku -).


VARAŽDIN: Sentić 6, Pellumbi 5,5 (od 60′ Mekić 6), Grgec 6 (od 78′ Tokić -), Karabatić 6, Herrera 5,5 (od 46′ Igrec 6), Postonjski 7, Teklić 6 (od 70′ Vuk -), Posavec 7, Šego 7, Kolarić 6, Senić 6.




U prvoj od četiri sučeve nadokadne vremena Michele Šego ostao je “jedan na jedan” s Antonom Baltazarom Bogolinom nekoliko metara unutar domaćeg kaznenog prostora. Napadač Varaždina se lako oslobodio svojega čuvara, a onda dobro odmjerenim udarcem uz pomoć lijeve vratnice poslao loptu u mrežu i izazvao silno veselje u redovima svoje momčadi. Varaždinci su samoj završnici utakmice izbjegli drugi poraz u Rijeci na startu nove drugoligaške sezone, a Opatijci propustili ostvariti prvu domaću pobjedu nakon 56 dana i drugu uzastopnu. “Crno bijeli” su imali sve u svojim rukama, vodstvo od 2:0 pola sata prije kraja utakmice, a onda to olako prosuli. Prelako za tako kvalitetnu momčad prepunu prvoligaškog iskustva.


Foto galerija: Druga HNL: Opatija - Varaždin 2:2 Foto: Mateo Levak


Već je sam početak naslućivao da će stotinjak gledatelja vidjeti sadržajni dvoboj na Kantridi.. U 20. sekundi utakmice Karabatić je glavom prekratko vratio loptu svojem vrataru. Pejanović presjekao dodavanje i pokušao gurnuti loptu kraj istrčalog Sentića. Vratar Varaždina ostao je priseban i osujetio priliku koja se obično naziva – zicerom. U 7. minuti opatijska uža obrana je uzalud podigla ruke signalizirajući zaleđe, Posavec je, međutim, ušao iz drugoga plana, Šego, koji je bio u zaleđu, samo je propustio loptu. Gostujuća desetka je iskosa izašla ispred Baždarića koji je istrčao, skratio kut i obranom nogom sačuvao svoju mrežu. U 9. minuti Kožić je izveo korner, odbijena lopta se pretvorila u svijeću na vrhu peterca, a Belančić bio najviši u skoku i trzajem glavom stigao do svojeg trećeg pogotka ove sezone. Opatija je povela i propustila loptu gostima i strpljivo čekala na trenutak iz 38. minute. Vrataru Sentiću je nakon jednog istrčavanja ispala lopta iz ruku, a Heteši dočekao dar i u pokušaju loba promašio okvir gola.


Davor Vugrinec, dio gostujuće delegacije, nekada je zatvorenim očima na Kantridi pogađao ono što je Igrec olako promašio na otvaranju nastavka. Sa svega pet metara lansirao je loptu s vrha peterca visoko preko gola na istočnu tribinu. Varaždinci su nastavili dominirati posjedom sve dok nisu uslijedile očekivane reakcije domaće klupe i počeli ulaziti igrači (E. Maloku, Knežević, Bjelanović…) čije kvalitete su počele mijenjati odnose snaga na terenu.


Bunoza umjesto Zgrablića

Utakmicu protiv Varaždina promatrao je i Gordan Bunoza, iskusni 33-godišnji branič, koji bi trebao odmjeniti Ivana Zgrablića u obrani Opatije. Branič rođen u Ljubuškom u karijeri je branio boje H. dragovoljca, Karlovca, Drave Ptuj, Wisle Krakov, Pescare, rumunjskog Panduruija, korejskog Incheona, ciparskog AEL Limassola…, a u Opatiju stiže kao slobodan igrač.

U 69. minuti Bjelanović je odjurio u kontru, vezao u čvor dvojicu suparničkih braniča, a onda povratnom loptom u ravni prve vratnice pronašao Kneževića koji je dobro odmjerenim udarcem uz bližu vratnicu povisio vodstvo Opatijaca – 2:0. Deset minuta kasnije Igor Postonjski, bivši junior Rijeke, snažnim udarcem s 20 metara iz slobodnjaka ostavio je vratara Baždarića bez reakcije i uveo utakmicu u zanimljivu završnicu – 2:1.



Standings provided by SofaScore LiveScore