Druga HNL

Nogometaši Opatije priželjkuju novu pobjedu na Kantridi: “Lijepo bi bilo zasjesti na vrh…”

Ivan Volarić

Filip Fumić/Foto Arhiva NL

Filip Fumić/Foto Arhiva NL

Croatia je nezgodna ekipa koja igra dobar nogomet - upozorava veznjak Filip Fumić



RIJEKA Svega tri dana nakon velikog preokreta i važne pobjede nad Interom, nogometaši Opatije danas (13.30 sati) na Kantridi dočekuju Croatiju iz Zmijavaca. Momčad iz dalmatinskog zaleđa ove sezone pruža prilično promjenjive partije, no ono što »crno bijele« mora mobilizirati su pobjede Croatije kod aktualnog lidera Osijeka II ili primjerice Intera. Jasan pokazatelj da će svako podcjenjivanje ili slabija partija biti – kažnjeni.


– Croatia je nezgodna ekipa koja igra dobar nogomet. Ljestvica to ne pokazuje, ali liga je nepredvidiva, svatko može dobiti svakoga i moramo ih maksimalno ozbljno shvatiti i pokušati osvojiti nova tri boda – govori Filip Fumić, 24-godišnji veznjak ponikao u omladinskom pogonu Rijeke, koji je u Opatiju stigao preko Krka, Muscata i zaprešićkog Intera.


Fumić je ušao u nastavku utakmice protiv Intera, izborio isključenje i svojim pogotkom pomogao momčadi napraviti preokret, koji je »crno bijele« ponovo doveo u situaciju da već današnjom pobjedom barem privremeno skoče na prvo mjesto drugoligaškog poretka (Osijek II igra u ponedjeljak, Dragovoljac gostuje u Vinkovcima…).




– Lijepo bi bilo barem privremeno zasjesti na čelo ljestvice. Stalno nam nedostaje ta jedna pobjeda, jedan korak da stignemo na sami vrh. Nadam se da ćemo ovoga puta uspjeti. Raspored nam sada dosta ide na ruku, međutim ne razmišljamo toliko o tome. Idemo utakmicu po utakmicu, korak po korak, a sigurno da očekujemo dobre rezultate u sve tri domaće utakmice – rekao je Fumić.


Dobra vijest je da se u konkurenciju vraćaju napadač Antonijo Pejanović i branič Ivan Zgrablić. Neće biti jedino ozlijeđenog Matije Matulje.