Prijateljske utakmice

Nogometaši Opatije poraženi kod Kustošije, a Orijent 1919 kod trećeligaša Karlovca, Varaždin bolji od H. dragovoljca

Ivan Volarić

Zoran Bogolin, trener Opatije/Foto M. GRACIN

Zoran Bogolin, trener Opatije/Foto M. GRACIN

Antonio Pejanović zabio jedini gol za Crno bijele



RIJEKA  Nogometaši Opatije i Orijenta 1919 poraženi su u prijateljskoj utakmicama u Zagrebu i Karlovcu. Opatijci su u prvom kolu Memorijalnog turnira “Drago Parać” u Zagrebu izgubili od drugoligaškog rivala Kustošije 3:1. Jedini pogodak za Crno bijele postigao je Antonio Pejanović. Kao i u prethodnim susretima trener Zoran Bogolin ovu utakmicu iskoristio je da vidi na djelu nekoliko igrača koji su na probnom roku.


Krimejčani su pak izgubili 2:1 na gostovanju kod karlovačkoga trećeligaša. Kao i protiv Domžala trener Edo Flego nije mogao računati na petoricu prvotimaca (Švrljuga, Fatić, Mohorovičić, Macolić i Putnik), a uoči same utakmice otpao je i šesti – branič Dominik Mulac. Jedini pogodak za postigao je Ivan Durdov. To mu je prvijenac u dresu Orijenta 1919.


Zanimljiva utakmica odigrana je u Varaždinu gdje je prvi suparnik Krimejčana u nastavku drugoligaške sezone svladao  prvoligaškog fenjeraša predvođenog nizom igrača Rijeke i trenerom Draganom Tadićem. Jedini pogodak postigao je Fran Brodić. Riječki stoper Rikardo Bagadur, koji je ove zime preselio iz Sigeta u Barokni grad, nije nastupio.