Druga NL

Nogometaši Opatije ostvarili i četvrtu pobjedu u nizu uz četvrti pogodak Marija Kordića-Gružića

Ivan Volarić

Neven Laštro i Edin Junuzović u skoku/Foto M. LEVAK

Neven Laštro i Edin Junuzović u skoku/Foto M. LEVAK

Veznjak Opatije i četvrto kolo zaredom upisao se u strijelce i odveo svoju momčad do četvrte pobjede u četiri proljetna nastupa

OPATIJA  – SESVETE  1:0




RIJEKA Utakmica 19. kola Druge NL: Opatija – Sesvete 1:0 (0:0). Stadion na Kantridi. Gledatelja: 350. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad) 7. Strijelac: 1:0 Kordić-Gružić (71′). Žuti kartoni: Furijan, Glibo, Kašiković, Lagumdžija (Opatija), Petrović, Šuart, Laštro, Brigić (Sesvete).


OPATIJA: Prskalo -, Marshall 7, V. Bogolin 6 (od 51′ Kašiković 6,5, od 88′ Grbac -), Junuzović 7 (od 79′ Glavaš -), Pejanović 7 (od 89′ Pozderac -), Furijan 7, Kordić-Gružić 7,5, Glibo 7, Malinić 7, Lagumdžija 6,5, Kukoč 6,5.


SESVETE: Ilinčić 6, Kulenović 6, Zorica 6 (od 84′ Haoran Li -), Laštro 6,5, Brigić 6,5, Vukasović 6,5, Kuqi 6 (od 60′ Mijatović 6), Petrović 6 (od 60′ Barišić 6), Šuart 6 (od 84′ Opačić -), Guja 6,5, Boune 6 (od 89′ Topić -).




U 71. minuti utakmice Junuzović i Kašiković su lijepo kombinirali uz desnu aut liniju i ostavili Antonija Pejanovića na udarcu po ulasku kazneni prostor gostiju. Napadač Opatije snažnim udarcem s 13-14 metara pokušao je probiti Ilinčića, no vratar Sesveta je odbio njegov pokušaj. Sve je dobro pratio Furijan, natrčao je na loptu, no njegov pokušaj udarca pretvorio se u idealnu asistenciju za Marija Kordića-Gružića na drugoj vratnici. Veznjak Opatije i četvrto kolo zaredom upisao se u strijelce i odveo svoju momčad do četvrte pobjede u četiri proljetna nastupa.


Rat živaca


Nakon pete minute sudačke nadoknadne vremena igrači drugoligaškog proljetnog nogometnog hita zagrljeni su se našli na središtu igrališta, proslavili su veliku pobjedu u derbiju, pobjedu koja ih je definitivno vratila u utrku za mjesta koja vode u viši rang natjecanja. Crno bijelima pripao je rat živaca, šahovsko nadmudrivanje bez previše prilika. Veliki ulog koji je sobom nosila utakmica učinio je svoje.


Foto galerija: Druga NL: Opatija - Sesvete 1:0 Foto: Mateo Levak


Nakon točno pola sata igre Val Bogolin na ulasku u kazneni prostor dobro uočio natrčalog Junuzovića. Kapetan Opatije odapeo je po lopti s vrha šesnaesterca, a vratar Ilinčić izvukao loptu ispod grede u korner. U 44. minuti jedan od domaćih kornera završio je na Junzovićevoj glavi, a lopta otišla kraj suprotne vratnice. U te dvije situacije može se svesti nesadržajno prvo poluvrijeme u kojem su obje momčadi više razmišljale kako ne primiti nego kako zabiti pogodak.


Ugledni gosti


Gosti su imali više loptu u nogama, Opatijci djelovali nešto konkretnije kada bi je osvojili, no sve zajedno nije moglo zadovoljiti niz poznatih lica na tribinama (Jakirović, Samardžić, Tkalčević…) i uz teren (trener Sesvećana Rajko Vidović igrao je za Rijeku prije 20-ak godina).


Opatijsko slavlje nakon utakmice


I nastavak je uglavnom protekao u opreznoj igri. Opatijci su međutim nešto dignuli razinu agresije i to je bilo sasvim dovoljno da isprovociraju pogodak u 71. minuti utakmice. Minutu prije toga gosti su imali jedinu priliku. Vukasović je izmakao pažnji do te i nakon te situacije perfektne uže obrane Opatije. Njegov ubačaj dočekao je Barišić i glavom poslao zamalo kraj lijeve Prskalove vratnice. Mogli su domaći u završnici možda iskoristiti obilje prostora za kontre i drugi pogodak, no više nije bilo dovoljno snage, a ni koncetracije da se izbjegne uvijek mogući “zalutali metak”.